ВЕСИЋ ПОТВРДИО: Поднете кривичне пријаве против НН лица због корупције током изградње Моста на Ади

Танјуг

14. 12. 2020. у 15:20

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је данас градски правобранилац поднео кривичне пријаве против НН лица поводом, како је навео, корупције у вези са изградњом Моста на Ади.

ВЕСИЋ ПОТВРДИО: Поднете кривичне пријаве против НН лица због корупције током изградње Моста на Ади

Фото Предраг Митић

Пријаве су поднете Тужилаштву за организовани криминал у Београду, додао је Весић.

- Јавности је познато да су се пре десетак дана појавили уговори између нама непознате, грчке фирме и аустријске компаније која је изводила радове на Мосту на Ади. У тим уговорима јасно пише да је на име провизије за добијање тог посла исплаћено негде око 2,5 милиона евра, што је за нас био основ сумње да поднесемо кривичну пријаву против НН лица - казао је Весић.

Он је додао да ће Тужилаштво спровести истрагу, утврдити да ли постоји основана сумња и да ће се, како каже, утврдити која су лица из Скупштине града учествовала у томе.

- Наша је обавеза била да поднесемо пријаву, јер је у питању новац грађана, из буџета града Београда. Значи, неко ко је извођач добио је 2,5 милиона евра више, а те паре су завршиле у нечијим приватним џеповима - тврди Весић.

Према његовим речима, Град је, чим се сазнало да такви уговори постоје, обавестио Тужилаштво и поднео пријаву.

- Град ће у потпуности сарађивати са Тужилаштвом и даћемо све потребне податке које имамо око изградње Моста на Ади, како би се утврдила истина. На то смо обавезни према грађанима Београда који нису дужни да плаћају ”приватне провизије - напоменуо је Весић.

Он је додао да се на поменутом случају “види како је функционисала корупција” и да први пут Град има доказ да су извршене одређене коруптивне радње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (73)