ХОТИЈЕВ КАБИНЕТ: Разматра укидање забране уласка Шарчевићу

Танјуг

30. 09. 2020. у 19:33

ХОТИЈЕВ КАБИНЕТ: Разматра укидање забране уласка Шарчевићу

Фото: Танјуг

ХОТИЈЕВ кабинет разматра могућност укидања забране доласка на Косово министру Шарчевићу.

Одлука о забрани уласка на Косово српском министру образовања Младену Шарчевићу, коју је данас издало тзв. косовско Министарство спољних послова, може бити промењена у кабинету тзв. косовског премијера Авдулаха Хотија, преноси Газета Експрес.

Из Хотијевог кабинета поручују да разматрају да дозволе Шарчевићу да уђе на тзв. Косово, пошто је такав предлог стигао из међународне заједнице.

"Међународна заједница је предложила да се српском министру образовања дозволи долазак на тзв. Косово. То је због опуштања односа између две земље, али још нема коначне одлуке", изјавио је саветник косовског премијера Џеват Бећири.

Насупрот томе, из косовског МИнистарства спољних послова кажу да се Шарчевића посета Северној Митровици одбија из више разлога, међу којима је то "што Влада Србије наставља кампању против признавања независности тзв. Косова", стално ажурира међународне потернице за наводне ратне злочине у Интерполу и што се "непрестано меша у напоре косовских институција за интеграцију српске заједнице на тзв. Косову и бољу координацију на северу Косова".

Фото: ЕПА

Авдулах Хоти

Министру просвете, науке и технолошког развоја Младену Шарчевићу, који је сутра требало да поводом почетка нове академске године посети Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Приштина је забранила је улазак на територију Косова и Метохије.

Шарчевић је за Танјуг казао да су му забранили без иједног "паметног образложења", а да су као образложење навели политички догађај на југу, хапшења, који немају везе са образовањем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)