И БЕРБОКОВА ПУЦА ОД МУКЕ - ЗАБРИНУТА ЗБОГ СВЕСРПСКОГ САБОРА: "Запад то неће прихватити"

Милица Шкорић
Милица Шкорић

12. 06. 2024. у 10:36

СВЕСРПСКИ сабор, одржан 8. јуна у Београд, забрињавајући је и таква активност нема подршку Немачке и Запада, изјавила је министарска спољних послова Немачке Аналена Бербок.

И БЕРБОКОВА ПУЦА ОД МУКЕ - ЗАБРИНУТА ЗБОГ СВЕСРПСКОГ САБОРА: Запад то неће прихватити

Foto: Tanjug

Ова изјава Бербокове налази се у јучерашњем саопштењу кабинета председавајућег Председништва БиХ Дениса Бећировића који је с њом јуче разговарао у Берлину.

- Претње независности, суверенитету и територијалном интегритету БиХ су потпуно неприхватљиве за Немачку и Запад - рекла је Бербокова.

Бећировићев кабинет у Сарајеву је саопштио како је он у разговору с Бербоковом оценио да је одржавање Свесрпског сабора Србије и Републике Српске било "најтежи напад на Дејтонски мировни споразум од 1995. године до данас".

- Одржавање тог сабора је удар на међународно право и основне вредности на којима почива Европска унија - саопштио је Бећировићев кабинет.

Како се даље наводи, Бећировић је детаљно обавестио Бербокову о, како је наведено, "антидејтонским и антиуставним активностима челника РС" и указао на важност постојања чврсте сарадње међународне заједнице и домаћих органа власти у "заустављању сепаратистичке политике".

Закључује да је Немачка једна од главних заговорница европског пута БиХ, што је много пута и доказала, између осталог, приликом доношења одлуке о отварању преговора о чланству БиХ у ЕУ, навео је Бећировић, а Бербокова потврдила неупитну подршку Немачке Босни и Херцеговини на путу ка пуноправном чланству у ЕУ и НАТО.

БОНУС ВИДЕО: НИКО НЕЋЕ УНИШТИТИ СРПСКО ЈЕДИНСТВО - Цео говор председника Вучића на Свесрпском сабору

(РТ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈВЕЋА ТРАНСФОРМАЦИЈА Како је Фахрета постала Брена - Саша доживео шок кад ју је видео: Ово неће ваљати...