БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: "Не пише, рекао О' Брајен"

Novosti online

11. 06. 2024. у 20:44

АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини (БиХ) огласила се поводом питања председника Србије Александра Вучића о државној имовини БиХ. Њихов "одговор" је све осим одоговор на постаљено питање.

БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: Не пише, рекао О Брајен

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Наиме, председник Србије је данас путем друштвених мрежа поставио јасно питање америчкој амбасади у Сарајеву, која види Србију као реметилачки фактор Дејтонског споразума, а оно је гласило - Како, где и од када негде пише да имовина припада централним властима а не ентитетима?

Амбасада у свом одговору наводи следеће: 

- Како је то помоћник државног секретара Џејмс Обрајен навео у свом говору у фебруару 2024. године: 'Постоји начин да се разговара о имовини тако што ће се о томе говорити у релевантним институцијама. Али је полазна тачка и даље јасна: имовина припада држави' - поручили су из Амбасаде САД-а у Сарајеву, који су у свом одговору послали и линк са текстом говора О' Брајена.

О' Брајен је тада рекао да је 2001. године БиХ потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), који је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала БиХ, а не ентитетима.

- Године 2001. БиХ је потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), којег је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала Босни и Херцеговини, а не ентитетима - рекао је тада О' Брајен.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте