БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: "Не пише, рекао О' Брајен"

Novosti online

11. 06. 2024. у 20:44

АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини (БиХ) огласила се поводом питања председника Србије Александра Вучића о државној имовини БиХ. Њихов "одговор" је све осим одоговор на постаљено питање.

БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: Не пише, рекао О Брајен

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Наиме, председник Србије је данас путем друштвених мрежа поставио јасно питање америчкој амбасади у Сарајеву, која види Србију као реметилачки фактор Дејтонског споразума, а оно је гласило - Како, где и од када негде пише да имовина припада централним властима а не ентитетима?

Амбасада у свом одговору наводи следеће: 

- Како је то помоћник државног секретара Џејмс Обрајен навео у свом говору у фебруару 2024. године: 'Постоји начин да се разговара о имовини тако што ће се о томе говорити у релевантним институцијама. Али је полазна тачка и даље јасна: имовина припада држави' - поручили су из Амбасаде САД-а у Сарајеву, који су у свом одговору послали и линк са текстом говора О' Брајена.

О' Брајен је тада рекао да је 2001. године БиХ потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), који је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала БиХ, а не ентитетима.

- Године 2001. БиХ је потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), којег је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала Босни и Херцеговини, а не ентитетима - рекао је тада О' Брајен.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

А ДВА ДАНА ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ... Невероватан списак! Међународни олимпијски комитет објавио ко од Руса може на Игре Париз 2024