РИА НОВОСТИ: САД и НАТО спремају обојену револуцију у Србији уз помоћ косовских Албанаца?

Новости онлине

30. 05. 2023. у 13:29

Сједињене Америчке Државе, уз помоћ контингента међународних снага Кфора предвођених НАТО-ом, обучавају косовске Албанце и припремају их за посреднички рат против Србије, рекао је дописни члан руске Академије војних наука Александар Бартош за "РИА Новости".

РИА НОВОСТИ: САД и НАТО спремају обојену револуцију у Србији уз помоћ косовских Албанаца?

Друштвене мреже

"САД и НАТО тренутно воде политику која има циљ да припреми косовске Албанце за посреднички рат против Србије и организују обојену револуцију у Србији. То је на крају испровоцирало потпуно праведан протест српског становништва Косова и Метохије, а ситуацију у покрајини је довело до ивице војног сукоба", сигуран је Бартош.

Притисак САД није остао без одговора председника Србије Александра Вучића, додао је и нагласио да није случајно да је војска стављена у стање приправност и да су распоређене јединице на граници са тзв. Косовом.

Ситуација која је ескалирала, према његовим речима, резултат је политике коју Запад води према Србији од краја 90-их, "бомбардовање Југославије, улазак НАТО трупа на територију КиМ, формирање контингента Кфора", подсетио је Бартош.

На северу аутономне покрајине КиМ јуче је дошло до немира, након што су нелегитимно изабрани градоначелници општина са севера покрајине одлучили да насилно уђу у зграде општина. Такозвани градоначелници су изабрани на изборима које су Срби бојкотовали, што је изазвало оштар, али миран протест Срба.

Ипак, у једној од општина - Звечану - дошло је до инцидента, након што су припадници Кфора употребили сузавац, а припадник РОСУ полиције запуцао из ватреног оружја. Као резултат, повређено је више од 50 Срба, а Војска Србије је у највишем степену борбене готовости. Председник Србије Александар Вучић позвао је народ да се уздржи од насиља и да не подлеже провокацијама и најавио да ће током дана о ситуацији на КиМ разговарати са амбасадорима Кине и Русије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (11)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили