АЛБАНЦИ ПУЦАЈУ НА СРБЕ Сведочење репортера "Новости": Јурили су нас по улицама и псовали, тресем се, очајни смо...

Д.З.

29. 05. 2023. у 17:36

Све је почело када је представник КФОР-а тражио од окупљених Срба да се склоне са улице како би се повукла два оклопна транспортера у којима су били специјалци тзв. косовске полиције. Међутим грађани су остали при захтеву да се из општине повуку специјалци, каже нам репортер са лица места.

АЛБАНЦИ ПУЦАЈУ НА СРБЕ Сведочење репортера Новости: Јурили су нас по улицама и псовали, тресем се, очајни смо...

Новости

Пошто договора није било, КФОР је кренуо под пуном опремом за разбијање демонстрација на окупљени народ.

-У тим тренуцима, грађани су почели да певају патриотске песме, али је КФОР са два три кордона кренуо на њих. Уследиле су шок бомбе, сузавац и пуцњи. То је трајало неких пола сата. Међу грађанима су били и представници медија који су се нагутали дима. Потом је тзв. косовска полиција изашла из возила и кренули су да пуцају на народ. Поред шок бомби, употребљени су и гумени меци, а према најновијим информацијама, повређено је преко 20 особа. Срби су голим рукама отели већи број штитова и пендрека.

- Тресем се. Плаче ми се. Очајни смо. Они су са дугим цевима. Натерали су нас да бежимо. Јурили су нас улицама. Псовали су нам мајку и терали нас повицима: "Марш кућама, бежите". Узнемирена сам много. Ми смо изашли и мирно протествовали, говори нам наш репортер са лица места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (38)

САВИЋ О КОСОВУ: Зашто је за нас Србе много више од територије - завет и света земља