ТРАНСКРИПТ ИЗ 2013. ГОДИНЕ: Како је ДСС са Ђукановићем направио "споразум" којим су погазили Устав СРЈ

Novosti online

01. 04. 2023. у 16:50 >> 16:51

ИАКО посланици ДСС често говоре о поштовању Устава, транскрипт из скупштинске расправе из 2013. године показује како се у тој странци односе према највишем правном акту државе Србије.

ТРАНСКРИПТ ИЗ 2013. ГОДИНЕ: Како је ДСС са Ђукановићем направио споразум којим су погазили Устав СРЈ

Фото: ДПС

Наиме, тадашњи шеф посланичког клуба ДСС Слободан Самарџић, а док је Милош Јовановић био посланик, је на седници на којој се расправљало о Бриселском споразуму, добио подсећање од посланика СНС Верољуба Арсића, који је питао ДСС зашто су (када се позивају на Устав) заједно са Милом Ђукановићем згазили Устав СРЈ.

- Даме и господо народни посланици, жао ми је што у Скупштини чујем неке речи за које могу да кажем да су најмање нечувене и то из политичке странке која је на најгрубљи могући начин поништила Устав СРЈ, исти онај на који је Костуница положио заклетву трајао је само годину дана и на неуставан начин донета уставна повеља о државној заједници Србије и Црне Горе - подсетио је тада Арсић.

Принтскрин

Као што је познато, касније се Црна Гора отцепила од Србије, званично и дефинитивно.

Самарџић је тада у одговору признао да је то тачно, али се правдао речима да је "Устав СРЈ био неодржив", јер га Мило Ђукановић није поштовао. Тада су у ДСС-у, са тим аргументима, дошли до идеје да Устав згазе заједно са тим истим Ђукановићем, а да Мило после отцепи Црну Гору од Србије.

ДСС је са Ђукановићем направио "Београдски споразум" и "повељу" којима су заменили Устав државе. Невероватно је да су у ДСС на тај начин "бранили Устав", на који је Коштуница положио заклетву.

Поставља се питање да ли би ДСС Куртијем правио "споразум" и "повељу" као са Милом некада? Тако би заменили Устав Србије као сто су Устав СРЈ тих година. Тако би Србија званично и дефинитивно остала без Косова и Метохије, као без Црне Горе 2006. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)