БЕРБОКОВА БЕСНА ШТО ВУЧИЋ НИЈЕ УПАО У ЗАМКУ: Не наседајте на трикове Београда

В. Н.

20. 03. 2023. у 21:22

ОНО што је оголила као своју политичку агенду у октобру прошле године, ставом да без међусобног признавања са Косовом нема чланства Србије у ЕУ, шефица немачке дипломатије Аналена Бербок наставила је и вечерас у Бриселу учвршћујући епитет о себи као перјаници антисрпске политике унутар "клуба 27".

БЕРБОКОВА БЕСНА ШТО ВУЧИЋ НИЈЕ УПАО У ЗАМКУ: Не наседајте на трикове Београда

Аналена Бербок, копредседница Зелених / Фото АП

Наиме, како "Новости" незванично сазнају, анализирајући минуле преговоре између председника Србије Александра Вучића и председника привремених приштинских институција Аљбина Куртија у Охриду, Немица је на седници комитета министара спољних послова држава чланица ЕУ упозорила своје колеге "да се никако не сме наседати на трикове Београда" позивајући их да се под хитно морају спровести делови из плана Уније за разрешење косовског чвора. 

Није прецизирала о којим триковима је реч, али је шефица немачке дипломатије очигледно погодило то што је председник Вучић у вили Биљана, током преговарачког маратона, прозрео намере бриселске администрације, не желећи да стави свој потпис на поменути документ, нити на пратећи анекс за његову имплементацију.

То, очигледно није по вољи Бербоковој, којој се очигледно жури да затвори косовску причу на штету нашег народа и тиме у јеку рата на истоку избије адут из руку Владимира Путина који се у својој ратној операцији у Украјини, између осталог, позивао и на косовски преседан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (283)

ХРВАТИ СЕ НАДАЈУ ПАДУ ВУЧИЋА, А ОВЕ РЕЧИ ВЛАДИКЕ СЕРГИЈА СВЕ ГОВОРЕ: Док год распињу Александра Вучића, знам да нам је добро кренуло (ВИДЕО)