"КОСОВО ЈЕ ОТЕТО ОД СРБИЈЕ" Милановић: То смо урадили ми и међународна заједница

Novosti online

30. 01. 2023. у 10:55

КОСОВО је отето од Србије, поручио је данас у Петрињи хрватски председник Зоран Милановић и навео: "То смо урадили ми и међународна заједница".

КОСОВО ЈЕ ОТЕТО ОД СРБИЈЕ Милановић: То смо урадили ми и међународна заједница

Фото: Танјуг/АП

- Ког врага Турци раде у БиХ? Борељ, Могерини и неки медији од Хрватске праве пудлицу - рекао је о мировној мисији у БиХ у којем је одбијено суделовање Хрватске.

- Док не схватите да Србија и Русија није исто? Да је то нажалост болна чињеница и опасност. Анектирали смо Косово. Ми и међународна заједница. Узето је од Србије. Ко је то направио него ми? Јесмо признали Косово? Није анексија, него отимање. Како се то зове? Екстракција. Није шија, него врат. Ово није довођење у питања Косова, него целог концепта - рекао је Милановић.

"Ми Србе нисмо мрзели као Украјинци Русе"

Рекао је да је чињеница да Украјинци патолошки мрзе Русе, то је чињеница, уз тврдњу да "Хрвати нису толико мрзели Србе", колико, како наводи, "ови тамо мрзе Русе".

- Путин и ти људи су до јуче били кул. Остваривали су се на рангу највише немачке политике. Одједном, то су највећи непријатељи... Немачки тенкови у Русији? Сретно с тим, сретном с тим - каже Милановић.

На подсећање новинара да су његове процене биле погрешне о Украјини када је тврдио да "Русија никада неће напасти Украјину", јер нема довољно војника, Милановић понавља да је то тачно.

- Нема довољно. То је била лоша одлука Русије јер су мислили да ће се власт (у Украјини) распасти.

- Улазимо све дубље у сукоб са суперсилом. Знате како они на крају губе рат? Тако да на крају користе нуклеарно оружје - казао је Милановић и додао да покушава да отворити очи другима јер, како каже, "срљамо у рат са суперсилом".

Истакао је да "сулуде емоције воде Европу у нешто са чим неће моћи да се носи", пренели су хрватски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (3)

Садњом стабала на београдском Ушћу, ДДОР осигурање наставило акцију „За шуму у твом крају“