БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДГОВОРИО НА ХИЛОВЕ ПРЕТЊЕ СРБИЈИ: Шта се крије иза изјаве америчког амбасадора о плаћању превисоке цене?

Танјуг

27. 01. 2023. у 15:35

АМБАСАДОР Русије Александар Боцан-Харченко оценио је, у коментару изјаве амбасадора САД Кристофера Хила да је "Србија већ почела да плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији", да Запад, уместо равноправне сарадње, даје "предност уценама, претњама и извртању руку, настоји да ограниче суверенитет земље".

БОЦАН-ХАРЧЕНКО ОДГОВОРИО НА ХИЛОВЕ ПРЕТЊЕ СРБИЈИ: Шта се крије иза изјаве америчког амбасадора о плаћању превисоке цене?

Фото: Танјуг/Раде Прелић/Профимедиа/Илустрација

Боцан-Харченко наводи да "осветничка политика" није руска метода, "него искључиво западна".

- Амбасадор Хил позива Београд да се придружи нелегитимним једностраним санкцијама ЕУ према Русији, а знајући да се томе противи огромна већина Срба, покушава да их "преваспита" неоснованим тврдњама - рекао је руски амбасадор поводом Хилове изјаве да Србија плаћа превисоку цену за своју уздржаност по питању санкција Русији.

- "Високу цену" за одсуство жеље - да кажем без увијања - да се заједно са ЕУ ступи у "рат против Русије" (према речима министра спољних послова Немачке) одређују за Београд сами Западњаци. Уместо равноправне сарадње, дају предност уценама, претњама и извртању руку, настоје да ограниче суверенитет земље - навео је руски амбасадор.

Боцан-Харченко је саопштио да очување сарадње са Русијом у пуном формату Београду доноси очигледне предности и навео да Русија рачуна да ће "убудуће, захваљујући обостраној доброј вољи, тај списак бити проширен."

БОНУС ВИДЕО: Родитељи труднице коју су убили НАТО агресори

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (3)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени