СКАНДАЛ: Лајчак врши притисак на земље ЕУ које нису признале тзв. Косово

Novosti online

26. 01. 2023. у 19:33

ИЗАСЛАНИК Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак разговарао је са представницима држава које нису признале лажну државу Косово, рекао је немачки представник у Приштини Јорн Роге.

СКАНДАЛ: Лајчак врши притисак на земље ЕУ које нису признале тзв. Косово

Фото Танјуг

Говорећи о пет земаља ЕУ које нису признале тзв. Косово, Роде је казао да не постоји гаранција да ће се то десити на крају споразума.

- Не можемо доносити одлуке уместо других земаља ЕУ. Нити ЕУ може јамчити за став Немачке по било којем питању. Међутим, улажемо напоре да кренемо ка томе да ових пет земаља призна (тзв.) Косово. Чак је и специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак разговарао са државама које нису признале (тзв.) Косово и ово је заједнички напор да се ова тема заврши - изјавио Роде, преноси Економија онлајн.

Представник Немачке у Приштини није открио од кога је Лајчак добио овлашћења и задатак да на тај начин лобира за албанске сепаратисте, поготово имајући да за такву акцију нема консензуса у ЕУ.

Лајчак је јуче рекао да са тим земљама преговара да усвоје "европски предлог", као и да "постоје позитивне поруке да четири од пет ових земаља виде да је важно да процес донесе резултате".

Он је у објавама на друштвеним мрежама писао да је са представницима ових земаља разговарао о нормализацији односа Београда и Приштине, али није објаснио зашто је онда пажњу усмерио само на земље које нису признали америчко мртворођенче од државе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (11)

ЧКАЉИН ИНТЕРВЈУ ПРЕД СМРТ Ја гладујем? Ма где то има? Мучимо се... Као и сваки пензионер