РЕАКЦИЈА НА СКАНДАЛОЗАН ТВИТ ЈЕРЕМИЋЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: "На велика врата жртве насиља уводе се у дневнополитичко блато"

Новости онлине

26. 11. 2022. у 10:46

ЖЕНСКА парламентарна мрежа најоштрије је осудила твит објављен на профилу народне посланице и потпредседнице Народне странке Вука Јеремића, Марине Липовац Танасковић.

РЕАКЦИЈА НА СКАНДАЛОЗАН ТВИТ ЈЕРЕМИЋЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: На велика врата жртве насиља уводе се у дневнополитичко блато

Фото: Јутјуб/KTV Televizija - Zvanični kanal

- Свака жена жртва насиља на овај начин је унижена и стављена у службу дневнополитичких размирица странке која себе сматра достојном да се назове “народна”. Срамно је да било ко у данашњем друштву, а посебно народна посланица, жене посматра у контексту објекта “над” којим се врши насиље. Таквим незнањем доводимо у питање све оне вредности за које смо се као друштво годинама трудили да поставимо као стандард. Само из тог разлога, подстакнути смо да наставимо даље на прави начин у најважнијој борби - нулте толеранције на било који вид насиља према женама - пише у саопштењу Женске парламентарне мреже.

Они истичу и да се на овај начин на велика врата жртве насиља уводе у дневнополитичко блато, које очигледно за представнике Народне странке, представља легитиман вид политичке борбе.

- Чињеницом да је ову фотографију објавила посланица и потпредседница Народне странке, јасно је да је то став и ове странке и њеног лидера Вука Јеремића. Недопустиво је да се у странци у чијим редовима се налази пуковница, које своје искуство у борби против породичног насиља истиче као највећи адут, подстиче наратив којим се жртве насиља додатно виктимизују на један начин који до сад није виђен - наводи се у саопштењу.

Из Женске парламентарне мреже напомињу да се политика одговорности и борбе за превенцију насиља према женама огледа у 365 дана активизма за равноправност жена и положај достојан мајке, сестре, баке, супруге…

- Обавештавамо јавност да је на адресу Женске парламентарне мреже стигло на десетине захтева народних посланица и грађана и грађанки да се Народној странци суспендује учешће у раду Женске парламентарне мреже. О истим ћемо се одредити на првом следећем састанку - закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (2)

А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА: 79 дечјих жртава за 78 крвавих дана