БРНАБИЋ НАКОН САСТАНКА СА ЖИОФРЕОМ: "Две препоруке ЕП вредносно су конртадикторне" - "Курти свашта причао"

Новости Онлајн

25. 11. 2022. у 17:37

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брбнабић обратила се медијима наконм састанка са амбасадорима свих земаља чланица ЕУ у Србији и са шефом делегације ЕУ у нашој земљи Емануелом Жиофреом.

БРНАБИЋ НАКОН САСТАНКА СА ЖИОФРЕОМ: Две препоруке ЕП вредносно су конртадикторне - Курти свашта причао

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Она је нагласила да су се на састанку дотакли препорука ЕП у само две реченице.

- Поновићу још једном оно што сам рекла пред свим амбасадорима. Такви сигнали који стижу од појединих посланика ЕП уопште не доприносе попуарности ЕУ у нашој земљи. А када причамо о нашем европском путу, јако је важно да имамо подршку наших грађана, а то не можемо сами - започела је Брнабић.  - Не можемо само са слушамо председника Александра Вучића који увек понавља да је ЕУ наш најважнији партнер, да је то наше највеће извозно тржиште, да је то за нас много важно…. И да онда од неких европарламентараца имамо овакве препоруке за Европску комисију.

Она је рекла да жели да пред медијима и шефом делегације ЕУ у Србији нагласи да су те две препоруке ЕП вреднсоно контрадикторне.

- И то у смислу самих принципа. Прва препорука каже да Србија може да постане члан ЕУ само уколико се сагласи увођењу санкција Руској Федерацији, због тога што је РФ прекршила територијални интегритет једне међународно признате државе. А друга препорука је да ми можемо да наставимо наш европски пут само уколико се одрекнемо нашег територијалног интегритета. Вредносно поимање територијалног интегритета и његове неповредивости за међународно признате државе, што су и Украјина и Србија, је код одређених европарламентараца потпуно контрадикторн - изјавила је премијерка.

Упитана о роковима за постизање споразума Београда и Приштине, премијерка је подсетила да прво морају бити имплементирани сви претходни споразуми.

- Ко ће нама да гарантује да ће будући споразуми бити имплементирани, ако они који су у прошлости потписани нису имплементирани. Дакле, прво Заједница српских општина, па разговори о наредним споразумима. Ми ћемо увек бити ту да разговарамо, на сваком састанку, увек ћемо бити за столом - каже Брнабић.

На питање новинара о изјавама Аљбина Куртија, да је крајњи рок март 2023. Године, Брнабић сматра да то није реално али је подсетила на кредибилитет изјава премијера привремених институција у Приштини.

- Што се Куртија тиче, он је причао И неке друге ствари па су се испоставиле да нису тачне. Причао је да неће одустајати од казни, да неће одустајати од рокова… Али добро је што је под притиском променио своје мишљење, јер је то добро и за Албанце који живе на  КиМ . Њихова политичка игра је то што на нешто пристану, па сутрадан кажу да нешто није тако - закљкучила је Брнабић.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

О ЧЕМУ СУ РАЗГОВАРАЛИ ПУТИН И СИ? Цео свет прича о украјинском мировном плану, а сада се огласио Кремљ