"СРБИЈА ЈЕ СТАЛА ИЗА НАС" Срби у Лепосавићу - Захвални смо што смо прешли у српске институције

Новости онлајн

17. 11. 2022. у 21:20

У САЛИ Скупштине општине Лепосавић Срби који су напустили приштинске институције данас су потписали уговоре о решавању радних статуса са државом Србијом, преко Канцеларије за Косово и Метохију.

СРБИЈА ЈЕ СТАЛА ИЗА НАС Срби у Лепосавићу - Захвални смо што смо прешли у српске институције

принтсцреен инстаграм

Исплата примања почеће у децембру, како је раније данас саопштила Канцеларија за КиМ. 

- Држава Србија је овим показала да чврсто стоји уз свој народ, што нама много значи за даљи рад и опстанак на овим просторима. Захвални смо што смо прешли у српске институције и на овај начин смо показали коме припадамо а то је држави Србији - рекла је за Косово онлајн Драгана Вукашиновић - Петровић, једна од многих који су претходних дана напустили приштинске институције.

Самир Власај такође каже да је захвалан држави Србији, у коју су, истиче, одувек веровали. 

- Хтео бих да захвалим држави Србији, веровали смо у њу, стала је иза нас и наших потеза. Захваљујемо Канцеларији за КиМ, председнику Вучићу, општинском руководству. Ово за нас значи пуно, значи нам да останемо и опстанемо на овим просторима - рекао је Власај. 

Ирена Петровић, једна од потписница данашњих уговора, каже да је срећна што због интегрисања у институције Републике Србије.

- Овим путем желим да се захвалим у своје име и у име колега и народа нашем председнику Александру Вучићу који је овим гестом и потезом показао да је држава Србија увек уз наш народ. Тиме су нас мотивисали за опстанак и останак на овим просторима нашег светог Косова и Метохије. Много смо захвални и срећни што смо интегрисани у институције државе Републике Србије - рекла је Петровић. 

Срби који су напустили институције имаће регулисане све обавезе из радно-правних односа, пензионо и здравствно осигурање, у складу са важећим прописима Републике Србије.

(Косово онлајн)

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО-СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

Коментари (1)

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске