ВЕЋ СМО ДОНЕЛИ ОДЛУКУ О УВОЗУ НАФТЕ Вучић: "Сутра одговор Србије који није питање дневне политике"

Тањуг

07. 10. 2022. у 13:56

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је да је држава већ донела одлуку у вези са увозом нафте ако због Хрватске не буде могућ увоз руске нафте хрватским нафтоводом Јанаф, као и да ће сутра о томе обавестити јавност и о одговору наше земље.

ВЕЋ СМО ДОНЕЛИ ОДЛУКУ О УВОЗУ НАФТЕ Вучић: Сутра одговор Србије који није питање дневне политике

Тањуг

На питање новинара како коментарише изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића да Хрватска не спречава Србију да увози руску нафту, али да неће дозволити да она иде преко Јанафа, Вучић је рекао да наша земљла једино и може да узвози нафту преко Јанафа.

На питање какав је онда план, Вучић је рекао:

"Чућете сутра, ми смо већ донели одлуке и упознаћу вас сутра са тим какве одлуке смо донели и шта ћемо ту да радимо".

Напоменуо је да Србија може да увози нафту путем баржи, али да је то доста скупље и да има пуно проблема, због чега се то и ради нафтоводом.

"Али сутра ћете чути шта ће бити наш одговор, који није питање дневне политике", додао је Вучић.

Истакао је да је нудио својевремено и разговарао са тадашњим премијером Хрватске око изградње брзе пруге Београд - Загреб - Љубљана, сматрајући да је то најбржи пут за Србију до западне и централне Европе.

"Рекао ми је да није заинтересован за тзв. источне излазнице већ само оне ка западу, рекао сам да не разумем. Зато смо и кренули да правимо брзу пругу ка Будимпешти и наши мађарски пријатељи су то прихватили", навео је Вучић.

Принтсцреен/Пинк

Каже да та пруга спаја Београд са Будимпештом и Бечом као саобраћајна артерија, као и да ће касније бити њоме спојени и Скопље, Солун и Атина.

"Када доносите дугорочне одлуке, потребне су вам милијарде евра и године рада. Када схватите да неко постаје непоуздан снабдевач и да је у стању да ту своју непоузданост покаже, онда то радите на другачији начин и развијате своју инфраструктуру на други начин", рекао је Вучић.

Поручио је да сви замисле како би изгледало да су представници Србији говорили како им је гадно и патетично да причају о страдању Хрвата.

"А они свакога дана кажу како су им гадне и патетичне и одвратне приче о страдању српске деце на Петровачкој цести, тада су деца убијена, шта има на то да додам", рекао је Вучић.

Додаје да ће и поред тога он бити за њих Хитлер, а они паметни...

"Биће сутра много важних и добрих ствари, много битних, неких добрих и неких не тако добрих али важних одлука за Србију", додао је Вучић.

Напоменуо је да би било иделано када бисмо имали више дана као што је овај, када је отворена фабрика МТУ у Новој Пазови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (52)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА