"КОЛАТЕРАЛ" СУ ИМ БИЛИ И СРПСКИ ЦИВИЛИ ТОКОМ АГРЕСИЈЕ: Након срамне изјаве Виоле фон Крамон стиже јој лекција о неутралности

Новости онлине

06. 10. 2022. у 21:18

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић реаговао је поводом изјаве посланице Зелених у Европском парламенту Виоле фон Крамон, која је рекла да би Србија могла постати "колатерал" због своје неутралне позиције.

КОЛАТЕРАЛ СУ ИМ БИЛИ И СРПСКИ ЦИВИЛИ ТОКОМ АГРЕСИЈЕ: Након срамне изјаве Виоле фон Крамон стиже јој лекција о неутралности

Фото Танјуг

- Европосланица Виола фон Крамон је у свом најновијем нападу на Србију разоткрила сав бесмисао политике притисака и кажњавања наше земље, која би, према речима европосланице, могла да буде "колатерал" због своје неутралне позиције - рекао је министар Селаковић.

Он каже да само екстремистима може да смета нечија неутралност, као и да се реч "колатерал", којом су "политички оци Виоле фон Крамон називали убијене српске цивиле током НАТО агресије" поново злослутно уноси у политички вокабулар.

- Подсећам да се чак и у Другом светском рату неутралност држава поштовала и да су они који су одабрали да се не мешају у сукобе великих били поштеђени притисака и санкција. Тако је, рецимо, држава из које долази европосланица Виола фон Крамон поштовала неутралност Шведске, Шпаније и Швајцарске - подсетио је Селаковић.

Фото: Танјуг

Он каже да је и ту било изузетака, пошто је војска државе из које долази Фон Крамон бомбардовала Београд, након што су се његови грађани усудили да изразе своја слободарска осећања и антифашистичке ставове.

- Грађани Србије су и данас једнако слободарски и антифашистички опредељени, и ако због тога треба да буду кажњени нека госпођа Фон Крамон и њени истомишљеници буду барем толико поштени и кажу да је то разлог због којег ће енергенти за њих бити скупљи него за остале Европљане - рекао је Селаковић, и закључио:

- Србија јесте неутрална и слободарска, и тиме се поноси, али Виола фон Крамон није неутрална, ни када лобира за албанске сепаратисте на Косову и Метохији, ни када покушава да намерно циничним и провокативним вокабуларом вређа грађане ове земље и заговара увођење санкција Србији.

БОНУС ВИДЕО: ДЕСИЛО СЕ ПРЕ 36 ГОДИНА - Храбар потез Милутина због ког је добио награду Вечерњих новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (26)

МИ, СРБИ... Драган Стојковић Пикси после меча Србија - Камерун: Претпостављам да су многи одушевљени!