ОЧЕКУЈЕ СЕ ЖЕСТОК ОДГОВОР ПРЕДСЕДНИКА: Вучић бесан због потеза Хрвата

Новости онлине

06. 10. 2022. у 08:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић бесан је због потеза Хрватске на чије је инсистирање онемогућен увоз руске нафте преко Јанафа, а што је обухваћено новим пакетом санкција против Русије, сазнају Новости.

ОЧЕКУЈЕ СЕ ЖЕСТОК ОДГОВОР ПРЕДСЕДНИКА: Вучић бесан због потеза Хрвата

Фото: Новости

Шеф државе, према нашим сазнањима, шокиран је овом одлуком и спрема жесток одговор због блокаде Хрватске. 

Подсетимо, државе чланице Европске уније изгласале су јуче осми пакет санкција против Русије, који је овај пут усмерен и на ограничавање цене нафте коју Русија извози у треће земље изван ЕУ. На инсистирање Хрватске, на челу са премијером те земље Андрејем Пленковићем, тај пакет обухвата и Србију, јер преко Јанафа неће моћи више да увози руску нафту. То практично значи да ће Србија због Хрватске и овог потеза морати да плаћа скупу нафту.

С друге стране, Бугарска је изузета од ове одлуке јер у тој земљи руски Лукоил има доминантан утицај на тржишту, па је због тога стављена у повлашћен положај, док је Србија кажњена на бруталан начин, а чиме се ЕУ показала као непоуздан партнер.

Фото: Принтскрин

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (75)

РУШИ МИ СЕ СВЕТ: Прво оглашавање Бекуте о Мркином тестаменту (ФОТО)