"AКО НЕ СМЕ ДА КАЖЕ ИСТИНУ, НЕ ТРЕБА НИ ДА ЛАЖЕ": Вулин одговорио амбасадорки Немачке

Новости онлине

02. 10. 2022. у 10:35

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је немачкој амбасадорки Анке Конрад, која је рекла да се на Косову и Метохији 1999. године "развијала ужасна хуманитарна катастрофа уз масовно кршење људских права".

AКО НЕ СМЕ ДА КАЖЕ ИСТИНУ, НЕ ТРЕБА НИ ДА ЛАЖЕ: Вулин одговорио амбасадорки Немачке

Фото: Танјуг

- Када је немачки министар одбране објавио да Србија врши масовна стрељања Шиптара на стадиону "ФК Приштина", у Приштини, изречена је лаж која је уз лаж о масакру у Рачку послужила као оправдање за почетак агресије 19 земаља НАТО пакта на Србију. Поштована амбасадорка Немачке могла је свој мандат да започне извињењем за изречене лажи о Србији, али када већ није тако почела, могла је и да не понавља лажи о српској агресији на сопствену земљу. Ако не сме да каже истину, поштована амбасадорка не треба ни да лаже - изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин".

Анке Конрад је на питање како је разумела поруку председника Вучића на Генералној скупштини УН да су многе земље које се позивају на Повељу УН у случају Украјине, ту повељу прекршиле у случају Србије и да ли постоје двоструки стандарди у овом случају, Конрадова је одговорила да су то "две потпуно различите полазне ситуације".

- Од 24. фебруара Русија масовно крши Повељу УН и води рат против нације са више од 40 милиона људи која ни на један начин није угрозила Русију. Ситуација је 1998. и 1999. године била потпуно другачија. Недвосмислено је утврђено да је ситуација на Косову представљала озбиљну претњу миру и безбедности у региону, да је праћена ужасном хуманитарном катастрофом и масовним кршењима људских права - рекла је Конрадова.

БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ - Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (11)

ТАЈАНСТВЕНА ЕСКАДРИЛА X-500 У РАТУ ИСЦРПЉИВАЊА: Како је совјетски МИГ-25 владао небом изнад Израела