ЗУБИН ПОТОК: Ангажован адвокат због узурпације земљишта Срба

Novosti online

29. 09. 2022. у 13:21

РУКОВОДСТВО општине Зубин Поток пре неколико дана ангажовало је адвоката Небојшу Влајића, који ће свим правним средствима помоћи грађанима чију земљу су бесправно узурпирале тзв. Косовске специјалне полицијске јединице, за градњу базе у овој општини.

ЗУБИН ПОТОК: Ангажован адвокат због узурпације земљишта Срба

Фото: Новости

Ово је последњи у низу корака који је општина Зубин Поток повукла с циљем да својим суграђанима помогне како би се заштитили од једностраних потеза власти у Приштини, која покушава да им отме земљу за градњу базе, подсећа Косово онлајн.

Како за Косово онлајн кажу у овој општини, од јула. када су од грађана добили информацију о бесправној градњи и отимању земље, повукли су низ корака да заштите права и интересе мештана насеља која су на удару.

У међувремену су привремене приштинске институције наставиле радове на изградњи базе, а општини Зубин Поток свакодневно се јављају узнемирени грађани.

Градоначелник Срђан Вуловић и општина обратили су се званично и Кфору да стане у заштиту оштећених грађана и у потпуности испуни своју мисију, док су од амбасаде САД у Приштини и мисије ЕУ на Косову затражили да спрече „терорисање српског становништва“ у овој општини.

- Градоначелник Вуловић је 26. септембра одржао нови састанак са власницима приватних парцела које су проглашене парцелама од јавног значаја и у присуству адвоката Небојше Влајића из Косовске Митровице одлучено је да власници упуте приговор Влади, а трошкове поступка ће сносити општина Зубин Поток - објашњавају у овој општини.

Како су нам потврдили из општине Зубин Поток, провокације и демонстрација силе јединица полиције из Приштине на северу Косова и Метохије, тачније у Зубином Потоку, интензивиране су почетком 2022. године, а сви међуанродни фактори остају неми на њихове апеле.

Грађани су, као и челници општине, чекали одговоре на раније упућене дописе и жалбе, али уместо забране радова из Приштине су добили ћутање, а на терену се наставило са узурпацијом земљишта и спречавањем слободе кретања локалног становништва, преноси Косово онлајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! Орлови можда прођу даље и жребом

СРБИЈА МОРА ДА ПОБЕДИ ШВАЈЦАРСКУ, АЛИ... Тријумф можда не буде довољан, ево и зашто! "Орлови" можда прођу даље и жребом

СРБИЈА је веровала да ће Бразил да добије Швајцарску, то се и десило. Али, жеља целе нације да "орлови", у случају победе против "сајџија". прескоче селекцију Мурата Јакина на другој позицији на табели - не само да је засад само жеља, већ можда не буде сама по себи довољна.

28. 11. 2022. у 19:57

Коментари (0)

РУШИ МИ СЕ СВЕТ: Прво оглашавање Бекуте о Мркином тестаменту (ФОТО)