АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ПОМАЖУ КУРТИЈУ КАО ЗЕЛЕНСКОМ: Обећали му ракете и опрему за откривање положаја српске војске!

Новости онлине

23. 09. 2022. у 14:55

НАЈВИШИ дипломатски представници земаља Квинте састали су се у четвртак у Приштини са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем и том приликом су разматране намере привремених власти у Приштини да сачине својеврсне елаборате о земљама чланицама УН за које сматрају да могу код њих да издејствују подршку за чланство "Косова" у УН - сазнају незванично "Новости".

АМЕРИКАНЦИ И БРИТАНЦИ ПОМАЖУ КУРТИЈУ КАО ЗЕЛЕНСКОМ: Обећали му ракете и опрему за откривање положаја српске војске!

Фото: Профимедиа/Илустрација

Како преносе наши извори, дипломатски представник САД у Приштини, који је присуствовао састанку, пренео је Куртију да су дипломатске структуре Америке одлично прихватиле елаборат и председнице тзв. Косова Вјосе Османи у вези са "пикираним" земљама код којих ће лобирати за подршку за чланство лажне државе у УН.

- Представник Америке је истакао да ће захтев "Косова" да им се, између осталог, у војну помоћ која им је намењена уврсти и систем противелектронске заштите за новоизграђене базе на северу КиМ - бити прихваћен и да ће им САД доставити три таква система  - пренели су извори "Новости".

На поменуту констатацију дипломатског представника САД Курти је изразио захвалност.

У наставку, како каже наш извор, он је информисао присутне представнике земаља Квинте да су последњих дана косовске обавештајне структуре приметиле "повећану фреквенцију људи око новоформираних база Косовске полиције на северу КиМ, а да косовске службе процењују да је то наредба српских безбедњака, са циљем да наведене особе доставе тачне координате база, како би могле постати мета српске артиљерије у случају сукоба".

Осим наведеног, како сазнајемо, разматран је захтев "Косова" да им се у пакет америчке војне помоћи уврсте и ракете домета до 10 километара, као и да се спроведе обука припадника "Безбедносних снага Косова" да њима рукују. Дипломатски представник САД је истакао да ће то бити предмет даљих анализа надлежних војних и политичкиих органа у Вашингтону.

- На крају, Курти је од дипломата Квинте затражио да међународне снаге и њихове обавештајне структуре доставе привременим властима у Приштини координате места на којима се стационирају војне и полицијске снаге Србије у административном појасу КиМ приликом дневних патрола, на шта је представник Велике Британије казао да ће такав захтев "Косова" пренети својим надлежним органима на одобрење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (22)

УНИЦРЕДИТ ПОДРШКА МАЛИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: Бизнис клијентима УниЦредит Банке Србија омогућен Тап он Пхоне - терминал на мобилном телефону