ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА: Курти почиње удар на Србе, Лајчак доноси захтеве - председник саопштава све тачно у 19.30 часова

Новости онлине

29. 06. 2022. у 18:25 >> 18:45

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић вечерас ће се на конференцији за штампу у 19 и 30 часова обратити поводом нових захтева међународне заједнице по питању Косова и Метохије.

ВАЖНО ОБРАЋАЊЕ ВУЧИЋА: Курти почиње удар на Србе, Лајчак доноси захтеве - председник саопштава све тачно у 19.30 часова

Фот Танјуг

Те захтеве је у Београд донео специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак. Према писању "Информера", захтеви које је Лајчак донео воде право у хаос и крваве сукобе.

Такође, директор канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић саопштио је да "најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Курти је најотворрније запретио ратом против Срба на Косову и Метохији".

- Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "КМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра.

Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и  одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Курти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Куртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини.

Срби са Косова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу - навео је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему