НАСТАВЉА СЕ ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА: Матичар из Витомирице ухапшен због наводног ратног злочина

Новости онлине

27. 06. 2022. у 17:33

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију Владе Србије најоштрије је осудила кампању застрашивања српског народа на Косову и Метохији, која је настављена, како су навели у саопштењу, данашњим хапшењем Милорада Ђоковића, из Витомирице, повратника, који ради у Гораждевцу на пословима матичара.

НАСТАВЉА СЕ ЗАСТРАШИВАЊЕ СРБА: Матичар из Витомирице ухапшен због наводног ратног злочина

Фото: AP Photo/Bojan Slavkovic

- Ђоковић је лишен слободе данас око подне, у Пећи, под сумњом да је извршио ратни злочин и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати. Канцеларија за Косово и Метохију је, као што то увек чини у оваквим случајевима, приведеном Милораду Ђоковићу обезбедила адвоката и сву потребну, бесплатну правну подршку - наводи се у саопштењу. 

Канцеларија за Косово и Метохију ће, додаје се, изразити најоштрији протест међународним мисијама и организацијама на КиМ уз упозорње да су оптужнице за наводне ратне злочине годинама инструмент којим се врши опструкција повратка расељених Срба, а узурпаторима српске имовине пружа отворена институционална подршка.  

- О овом случају, будући да је реч о разрађеном моделу за угрожавање личних и колективних права Срба на КиМ, у Бриселу ће бити информисани и највиши представници ЕУ, чија је мисија одговорна за успостављање владавине права у покрајини - наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

(Косово Онлине)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: МиГ-29 - Чувар српског неба

БОНУС ВИДЕО: СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ У ШТРПЦИМА - Наоружани упали у српске куће

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЏОНСОНОВ РОЂЕНИ БРАТ: Био министар, после Борисовог потеза поднео оставку - личе као да су близанци