БРНАБИЋЕВА СА ЛИ ЂЕУНГОМ: Премијерка и амбасадор Кореје о развоју сарадње у економији и ИТ индустрији

Танјуг

24. 05. 2022. у 14:04

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Републике Кореје у Србији Ли Ђеунгом о продубљивању билатералне сарадње и партнерских односа, пре свега на пољу економије и привредне сарадње.

БРНАБИЋЕВА СА ЛИ ЂЕУНГОМ: Премијерка и амбасадор Кореје о развоју сарадње у економији и ИТ индустрији

Фото: Танјуг

Брнабићева је изразила уверење да ће током мандата амбасадора Лија две земље успети да унапреде и прошире сарадњу и у области ИТ индустрије, у којој Кореја постиже изузетне резултате и умногоме може да допринесе развоју овог сектора у Србији.

Она је оценила да је Српско-корејски информатички центар у Београду пример досадашњег кооперативног рада две државе и захвалила је Амбасади и Влади Републике Кореје на подршци коју су кроз рад тог Центра пружили дигитализацији и унапређењу електронских сервиса јавне управе у Србији.

Амбасадор Ли навео је да је будућност у развоју "паметних градова" у циљу квалитетнијег живота грађана и да постоји простор за партнерство две државе у овој области.

Како је оценио, постоји повећано интересовање корејских компанија за улагање на тржишту Србије и план Амбасаде је да настави да промовише Србију као инвестициону дестинацију.
Брнабићева и Ли су разговарали о продубљивању сарадње и у другим областима попут електронске управе, енергетике и заштите животне средине.

Премијерка је пожелела амбасадору Лију успешан мандат у Србији и изразила уверење да ће у предстојећем периоду, заједничким деловањем, две земље успети да учврсте сарадњу и подигну ниво партнерских односа у многим областима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)