НЕ ТРАЖИТЕ НА СИЛУ ДА СЕ СРБИ ОПРЕДЕЛЕ: Вулин одговорио Кристоферу Хилу

Танјуг

22. 05. 2022. у 11:25

НЕ ТРАЖИТЕ на силу да се Срби определе, можете бити повређени нашим избором, изјавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин реагујући на ставове које је изнео амарички амбасадору у Београду Кристофер Хилу.

НЕ ТРАЖИТЕ НА СИЛУ ДА СЕ СРБИ ОПРЕДЕЛЕ: Вулин одговорио Кристоферу Хилу

Фото: Танјуг

- Од 2000. до 2012. године, Србија је била земља по мери амбасадора Хила. Окренута само Западу, пред вратима НАТО пакта, без иницијативе за решавање питања Косова и Метохије, без жеље и воље да брани Републику Српску, са остацима војске и распроданом привредом. За верност онима који су нас бомбардовали, Србија је награђена проглашавањем независности такозваног Косова, масовним изручењима Хашком трибуналу, умањењем надлежности Републици Српској, пљачкашком приватизацијом, незапосленошћу, бедом и социјалном неправдом - навео је Вулин у сапштењу.

Како је истакао, од када је Александар Вучић повео Србију не западним, већ српским путем, Србија је поново држава, а не територија, а Александар Вучић је државник, "а не од стране окупатора постављени управник логора".

- Ароганција амбасадора САД нас подсећа да је Хил био извршилац политике санкција, силовања и бомбардовања и Републике Српске и Републике Србије. И он у томе не види проблем ни кривицу. Србија ће ићи својим путем, а амбасадор нека управља онима који му то допуштају - казао је Вулин.

Нагласио је да је Србија слободна и успешна земља и не треба да се опредељује ни за кога, осим за себе.

- А ако је критеријум за опредељење Србије ко нас је убијао, а ко није, ко је признао такозвано Косово, а ко није, бојим се да господин Хил не би имао шта да каже у своју одбрану. Не тражите на силу да се Срби определе, можете бити повређени нашим избором - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, реагујући на наводе амбасадора САД у Србији Кристофера Хила да у животу морају бити прављени избори и да је ово такав тренутак, а да за Србију постоји само један пут и да је то Запад и Европска унија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ШТА СЕ ТО ЗБИВА У ЛИСИЧАНСКУ? Наређено повлачење комплетне војске или се покушаји опсаде настављају?