ЗЛОУПОТРЕБА ПИТАЊА ЕКОЛОГИЈЕ Вујовић: Јасно је да блокада путева нема никакве везе са бригом о животној средини

Novosti online

04. 12. 2021. у 17:01

ЧЛАНИЦА Председништва СНС и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је да позивањем на блокаду најважнијих саобраћајница у земљи протагонисти пропале политике и лажни еколози покушавају да изазову насиље на улицама и дестабилизују Србију.

ЗЛОУПОТРЕБА ПИТАЊА ЕКОЛОГИЈЕ Вујовић: Јасно је да блокада путева нема никакве везе са бригом о животној средини

Фото Н. Фифић

- Протести не могу да унапреде квалитет животне средине, већ капитални зелени пројекти које држава спроводи и у које ћемо тек улагати у наредном периоду, не зато што одређен број људи протестује, вец зато сто имамо план за чисту и здраву Србију на којем озбиљно и посвећено радимо. Јасно је да данашња блокада путева нема никакве везе са бригом о животној средини, већ се ради о злоупотреби питања екологије у политичке сврхе и то од стране челника бившег режима у Србији који су се енормно обогатили док су били на власти, разних покрета финансијски потпомогнутих споља и појединаца који су хтели да граде мини хидроелектране у Србији, па када нису добили дозволу преобратили су се у острашћене борце за животну средину - рекла је Вујовић.

Она је додала да је недопустиво да се питање заштите животне средине политизује и да се зарад нечијих интереса и политичких циљева спроводи терор над свим грађанима, којима се ускраћује право на слободно кретање.

- Бесмисао свега што раде огледа се у томе што протестују против пројекта који је у фази истраживања и против компаније коју су они довели у Србију 2004. године и дали јој све дозволе. Драган Ђилас је до скоро говорио да је рудник литијума развојна шанса за нашу земљу, а сада кад су продали земљиште компанији Рио Сава и то за позамашну суму нападају тај пројекат. Срамно је и лицемерно да такви данас позивају на протесте и говоре како је реализација пројекта који су хвалили штетна по зивотну средину, иако не постоји доказ за то јер ниједна студија још није завршена - истакла је Вујовић.

Вујовић је навела да грађани најбоље виде ко ради у њиховим интересу и додала да је председник Александар Вучић пример одговорног државника који је данас отишао да разговора са грађанима који живе у долини Јадра.

- Држава неће дозволити ништа што ће уништити животну средину и битно је да то људи знају. За разлику од оних којима је екологија средство у борби за личне интересе, ми будућност Србије видимо у зеленим инвестицијама. Сву механизацију која је претходних година градила ауто-путеве и коридоре, школе и вртице, преусмерићемо на капиталне зелене пројекте, јер тако се брине о животној средини, својој земљи и о квалитету живота грађана - поручила је Вујовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)