ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА: Показујемо да вас не препуштамо забораву

Танјуг

03. 12. 2021. у 14:28

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић свим војним ветеранима честитао је 4. децембар - Дан војних ветерана.

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА: Показујемо да вас не препуштамо забораву

Фото: Танјуг

- У знак сећања на 1912. годину и потписивање примирја у Првом балканском рату, који представља важан историјски догађај из ослободилачких и одбрамбених ратова Србије, данас традиционално прослављамо један од највећих војних празника- навео је Вучић.

- Победу за живот, слободу, право гласа и родну земљу, наши преци, али и ви, освајали сте безброј пута. Имена великих српских ратника и хероја који су се борили за очување националног идентитета и континуитета државности српског народа и Војске вођених вером у ослобођење Србије, уписана су и током Првог светског рата, Другог светског рата и ових последњих, за нас ништа мање тешких и болних борбених дејстава.

Прославом данашњег празника ми показујемо да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску - један од основних темеља стабилности успешне државе - истакао је Вучић.

- Поштовани ветерани, уз обећање да ће држава наставити да улаже напоре за побољшање живота војних ветерана широм Републике Србије, честитам вам празник - наводи се у честитки председника Вучића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)