ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ КИНЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Четири европске државе кључне за Пекинг, међу њима и наша земља

Танјуг

27. 10. 2021. у 07:25

КИНЕСКИ државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји ће, како је саопштило министарство спољних послова Кине, од данас до петка посетити више европских земаља, укључујући Србију.

ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ КИНЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Четири европске државе кључне за Пекинг, међу њима и наша земља

Фото: Јутјуб/CNA

Како је прецизирао портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин, шеф кинеске дипломатије ће од 27. до 29. октобра посетити Грчку, Србију, Албанију и Италију.

Он је рекао да су Грчка, Србија, Албанија и Италија важни партнери Кине у Европи и да Кина има дубоко традиционално пријатељство са четири земље, блиску сарадњу у различитим областима и плодну сарадњу у заједничкој изградњи "Појаса и пута".

Посета државног саветника и министра спољних послова Ванг Јиа у потпуности показује позитивну вољу Кине да консолидује билатерално пријатељство са четири земље, те да продуби сарадњу између Кине и земаља Централне и Источне Европе, као и да промовише здрав и стабилан развој односа између Кине и ЕУ, преноси Међународни кинески радио.

- Кина је вољна да сарађује са четири земље на промовисању континуираног унапређења билатералних односа, пружању већег подстицаја сарадњи Кине и земаља Централне и Источне Европе и развоју односа Кине и ЕУ и убризгавању позитивне енергије у одбрану мултилатерализма и међународне правичности и правде - нагласио је кинески портпарол.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПО ПРВИ ПУТ - Руски мировњаци увежбавају тактику "дрифтовања" минобацача у Нагорно-Карабаху

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)