ПРЕТИО БОМБОМ АМБАСАДИ, А САДА СЕ КАЈЕ: Швајцарско тужилаштво покренуло кривични поступак против Албанца

Танјуг

19. 10. 2021. у 10:55

ШВАЈЦАРСКО тужилаштво покренуло је кривични поступак због основане сумње да је починио кривично дело изнуде, претње и вређања против лица које је мејлом претило Амбасади Србије и високим државним функционерима Србије, а аутор мејла каже да се каје.

ПРЕТИО БОМБОМ АМБАСАДИ, А САДА СЕ КАЈЕ: Швајцарско тужилаштво покренуло кривични поступак против Албанца

Фото: ЕПА

Амбасади Србије у Швајцарској на један од званичних мејлова у недељу увече упућена је електронска порука, у којој се прети самом дипломатском представништву земље, али и руководству Србије.

Иначе, мејл адреса са које је стигла претња гласи на име Денис Краснићи, а швајцарски дневник га је, због заштите података личности, у свом тексту крстио као Фатмир.

У мејлу, уз увредљиве поруке српском народу на немачком језику, уз бројне граматичке грешке, а који је насловљен "Проклета ђубрад, српски народ", поручује се:

- Ако и даље будете покушавали да нападате полицију на Јарињу код Северне Митровице и све даље негативно, онда ћете видете шта ће да се деси и са ким сада имате посла. … ја ћу гледати да у наредних 48 сати пошаљем бомбу-писмо, коју ћу сам направити и да Вас у Берну и ваше претпостављене у Београду, сваког посебно убијем бомбом, ви ратнички расположени…”.

Швајцарски дневник „20 Минутен“ ступио је у контакт са пошиљаоцем, који је одговорио да га је изнервирала ситуација на Косову и ескалације на северу.

Он је рекао да је то учинио из беса и жалости због ситуације на Косову и да никоме, наводно, није хтео да прети.

Пошиљалац мејла каже да се сада каје што је написао мејл.

Међутим, кајање неће избрисати овај чин, јер је тужилаштво покренуло кривични поступак, потврдила је Линда фон дер Бург из Савезног тужилаштва.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)