СМЕТА МУ ДРЖАВНА МЕЂА: Фармер купио земљу и померио државну границу у корист Белгије

Танјуг

05. 05. 2021. у 20:04

ЈЕДАН белгијски фармер нехотице је проширио територију своје државе померајући древни камен који означава границу са Француском, а која се налази на његовој земљи.

СМЕТА МУ ДРЖАВНА МЕЂА: Фармер купио земљу и померио државну границу у корист Белгије

Фото промо

Откриће групе ентузијаста који проучавају локалну историју током шетње шумовитим пограничним пределом на француској страни показало је да је гранични камен сада померен на 2,20 метара од места где је постављен у складу са споразумом о разграничењу пре два века, а то је за последицу имало негативне коментаре са француске стране.

-Ако та земља припада нама, онда је то тако. Не желимо да нас оштете за два метра- рекао је један становник француског пограничног села за РТЛ, преноси Ројтерс.

С друге стране, у белгијском месту Еркиленес градоначелник Давид Лаво показао је спремност да се избегне међународни инцидент.

-Земљиште је продато и мислим да је онај ко га је купио померао границе онако како је желео. Али ово није само приватна међа, то је граница између држава и не можете по својој вољи да померате граничне маркере који су тамо већ дуго-, сагласан је градоначелник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)