ОТАЦ ИЗ ПАКЛА ДОБИО ПРЕСУДУ: Натерао ћерку да потпише уговор да се никада неће угојити - деца морала стално да мере килажу, тукао их

Новости онлајн

18. 04. 2021. у 15:35

ФАНАТИЧНИ љубитељ фитнеса који је уништио животе своје троје деце, осуђен је на 30 месеци затвора.

ОТАЦ ИЗ ПАКЛА ДОБИО ПРЕСУДУ: Натерао ћерку да потпише уговор да се никада неће угојити - деца морала стално да мере килажу, тукао их

ФОТО Depositphotos

Троје деце Рашида Хадле - Карим, Амира и Хичам, пред судом у Беркширу су испричали шта су све морали да трпе од оца тиранина који их је терао да сваке седмице мере килажу, контролисао приступ интернету, мобилним телефонима, па чак и кључевима од куће.

Хадла је, речено је на суду, 2012. натерао ћерку Амиру да потпише документ у којем је стајало:

- Никада нећу допустити себи да се угојим... Вежбаћу много како се никада не бих угојила... чак и ако умрем.

Као резултат тога, Амира сада има поремећај у исхрани.

- Осећала сам се глупо и безвредно. Нисам имала самопоуздања, али јесам добила поремећај исхране. Моје одрастање је утицало на сваки сегмент мог живота. Ми нисмо имали нормалан живот ни срећно детињство - рекла је Амира, ветеринарски техничар.

Ако би му се деца успротивила, Хадле би их тукао дрвеном варјачом. Хичама је у једном тренутку и давио, на Амиру бацао столицу, док је најстарији син, Карим, кога је тукао док не падне у несвест, развио посттрауматски синдром стреса због злостављања које је трпео.

- У школи су ме злостављали и нисам имао пријатеље, сматрали су ме за чудака. Али то злостављање је било песма у поређењу са оним које сам трпео код куће. Првих 18 година живота сам био константно контролисан - рекао је Карим.

Судија Кристи Реал је Хадлу описала као "силеџију" поручивши му да јој је после саслушања његове деце јасно зашто им је пао камен са срца када су га се решили.

- Уништили сте им детињство, живели су под константним стресом, нису имали слободу да формирају везе које млади људи њихових година треба да имају. Ви сте силеџија и ваша неспремност да прихватите одговорност за своје понашање неће бити од неке утехе вашој породици. Надам се да ћете у једном тренутку, након што се добро загледате у своју душу, променити мишљење - рекла је судија.

Његов адвокат га је бранио рекавпи да је реч о "сужном и несрећном" човеку. Хадла је осуђен због суровости према деци и повређивања деце. Добио је и неограничену забрану приласка породици.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)