ОТКРИЋЕ КОЈЕ ГА ЈЕ ОСТАВИЛО БЕЗ ТЕКСТА: Изгубио новчаник на Антарктику, појавио се после 53 године у Сан Дијегу (ФОТО+ВИДЕО)

Танјуг

06. 02. 2021. у 18:45

НОВЧАНИК који је амерички војни метеоролог Пол Гришам (91) изгубио током тринаестомесечне експедиције на Антарктику, појавио се после 53 године у Сан Дијегу, у Калифорнији.

ОТКРИЋЕ КОЈЕ ГА ЈЕ ОСТАВИЛО БЕЗ ТЕКСТА: Изгубио новчаник на Антарктику, појавио се после 53 године у  Сан Дијегу (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

- Био сам потпуно у шоку. Много људи је било укључено у враћање новчаника, али су на крају успели да ме нађу - рекао је Гришам за "Сан Дијего јунион-трибјун", а пренео Гардијан.

У новчанику је била његова идентификациона морнаричка картица, возачка дозвола, упутство шта радити ако дође до атомског, биолошког и хемијског напада, картица за наруџбине пива, изјава о порезу и налози за трансфер новца његовој супрузи.

Гришам, који је одрастао у граду Дагласу, у Аризони, приступио је морнарици 1948. године, а прво је радио као техничар, затим као метеоролог.

Године 1967. отшао је на Антарктик као део операције која је укључивала и цивилне научнике, и у то време био је у тридесетим годинама, ожењен, отац два детета.

Из морнарице се повукао 1977. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)