ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА ЧУДОВИШТА ИЗ ЛОХ НЕСА: Амерички научник тврди - створење постоји, ево шта је у питању

Новости онлине

19. 01. 2021. у 14:20

ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА ЧУДОВИШТА ИЗ ЛОХ НЕСА: Амерички научник тврди - створење постоји, ево шта је у питању

Фото: Депоситпхотос

АМЕРИЧКИ научник тврди да је разоткрио мистерију чудовишта из Лох Неса.

Наиме, он сматра да је "чудовиште" уствари врста морске корњаче. У истраживању професора Хенрија Бауера стоји да популарна Неси припада неоткривеној врсти корњача која је "заробљена" у језеру након што је дошло до повлачења воде на крају посљедњег леденог доба. 

Самопрозвани фанатик за мистерију Лох Неса одбацио је идеју да је биће у језеру уствари диносаурус. 

- Начин на који се описује чудовиште из Лох Неса већ је виђен у опису бројних врста корњача као што је способност дисања ваздуха изнад воде као и у води, провођење времена у дубоким водама, али и кретање по тлу, способност да се брзо креће у води, као и могућност да буде активна у јако хладним водама и релативно дуге вратове. Које је врсте чудовиште из Лох Неса мора се тек открити и има сличност с врстом великих морских корњача које постоје у одређеним деловима океана - сматра професор. 

Истраживање професора Бауера које је објављено у научном часопису припада последњем у низу радова који указују на то да занимање за чудовиште из Лох Неса не престаје, пише Мирор.

- Све упућује на то да је реч о животињама које проводе већину свог времена у најдубљим деловима Лоха. Нема доказа који упућују на то да је реч о монструозно великим јегуљама - каже пензионисани професор. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)