ИДЕАЛНЕ У ДОБА КОРОНЕ: Обућар први ципеле које помажу у одржавању дистанце, број су – невероватни 75! (ФОТО+ВИДЕО)

Танјуг

03. 12. 2020. у 21:20

ОБУЋАР из Румуније који је дошао на идеју да направи огромне ципеле током првог таласа епидемије како би помогао одржавање физичке дистанце, израдио је нову колекцију сличне зимске обуће за други талас, преноси Ројтерс.

ИДЕАЛНЕ У ДОБА КОРОНЕ: Обућар први ципеле које помажу у одржавању дистанце, број су – невероватни 75! (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Твитер

Григоре Луп обућар из Румуније који је у мају израдио ципеле у европском броју 75 наводи да се његове ципеле продају широм света и да му је то помогло да сачува своју радњу у Клужу.

Луп је огромне ципеле почео да прави када је приметио да људи стоје исувише близу једни другима и да игноришу мере физичке дистанце. Двоје људи који носе његове ципеле приморани су да стоје на удаљености од два метра.

Осим ради стандарних поруџбина, Лупа су контактирали и уметнички извођачи, укључујући белгијску плесну групу и амерички рок бенд. Позиви су уследили и од људи који носе велики број обуће и који су желели да израдим ципеле за њих, каже румунски обућар.

Луп је сада израдио чизме, такође у броју 75, за други талас пандемије, а пар кошта 150 евра.

Чизме су постављене крзном и имају дебље ђонове, а за њихову израду потребно је три пута више коже него за обичан пар ципела, наводи Луп.

- Мислим да људи нису најпре схватали, али да је увођење обавезног ношења маски на улицама учинило да ситуација изгледа мало стабилније, каже обућар, који се овим занатом бави скоро 40 година.

Он је раније углавном израђивао обућу за позоришта и опере, као и за традиционалне фолклорне ансамбле, али се обим посла смањио због пандемије корона вируса.

У Румунији је до сада заражено 492.211 људи, док је од последица болести живот изгубило 11.876 људи.

Школе, позоришта и ресторани у Румунији су затворени, на снази је полицијски час, а ношење заштитних маски обавезно је на свим јавним местима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)