ПЕТ КУЛТНИХ ФОТОГРАФИЈА КОЈЕ СУ ЛАЖНЕ: Четврта је подигла највише прашине (ФОТО)

Novosti online

17. 11. 2020. у 22:47

ИНТЕРНЕТ је у много чему олакшао животе милионима људи. Данас је сваку информацију могуће проверити, као и доћи до било код податка или особе ма колико она била удаљена. Ипак, технологија ради и “у обрнутом смеру”, па се лажне вести шире брзином муње и немогуће их је зауставити.

ПЕТ КУЛТНИХ ФОТОГРАФИЈА КОЈЕ СУ ЛАЖНЕ: Четврта је подигла највише прашине (ФОТО)

Фото: Депоситпхотос

Ово су неке историјске фотографије које су изазвале праву пометњу када су се појавиле.  Међутим, временом се испоставило да су – лажне.

1. Стивен Хокинг на маршу против рата у Вијетнаму 1968. године

Видели сте ову слику? Заиста шаље моћну поруку. Једини проблем? На њој није чувени научник Стивен Хокинг.

​“The National Portrait Gallery” у чијем власништву се налази фотографија потврдили су да је на њој непознати мушкарац и издали саопштење којим се извињавају свима које су довели у заблуду.

2. Лав Лео, маскота филмског студија МГМ на снимању рекламе компаније

Призор везаног лава згрозио је све љубитеље животиња, као и организације за заштиту, али испоставило се да је потпуно лажан, а слика фотошопирана.

Заправо – лав из израелског зоолошког врта је имао тумор на мозгу, успаван је и одведен у ветеринарску болницу на скенер.

3. Две жене први пут носе кратке панталоне јавно 1937. године

Када је фотографија кренула да кружи у опису је писало да је реч о две девојке које по први пут носе кратке панталоне у јавности и да је призор био толико скандалозан да је изазвао саобраћајну несрећу која се такође види на фотографији.

У стварности, фотографија јесте аутентична, али је читава сцена монтирана и требало је да буде комична. Није се догодила никаква саобраћајна несрећа.

4. Џон Кенеди и Мерилин Монро у загрљају

Иако је афера између америчког председника Џона Кенедија и глумице Мерилин Монро једна од најконтроверзнијих и никада доказаних теорија завере истина је да не постоје фотографије њих двоје у загрљају.

Оне које круже интернетом дело су Алисона Џексона, уметника познатог по томе што унајмљује двојнике познатих и онда их фотографише у необичним и недоличним позама.

5. Нацисти су имали слаткише са свастиком

Нацисти јесу јако добро “брендирали” своју сумануту идеологију и јесу стављали свастику на све и свашта, али ипак никоме није пало на памет да кукасти крст дода на сладолед.

​Спорна фотографија је заправо сцена из филма “Љубав у Немачкој” из 1983. године.

(Историјски забавник)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)