У СРБИЈУ НИЈЕ МОГАО ЗБОГ КОРОНЕ: Деветнаестогодишњи турчин пет месеци путовао бициклом од Немачке до Ирака

Ј.Ж.С.

12. 11. 2020. у 08:47

ДЕВЕТНАЕСТОГОДИШЊИ Ахмет је 8. јуна кренуо из Немачке према својој домовини, Ираку у који је ушао након 139 дана вожње, преноси турска агенција Анадолија.

У СРБИЈУ НИЈЕ МОГАО ЗБОГ КОРОНЕ: Деветнаестогодишњи турчин пет месеци путовао бициклом од Немачке до Ирака

Фото: И. Маринковћ

Како је испричао, током путовања које је трајало око пет месеци, упознао је многе земље и градове и стекао бројне пријатеље.

- Током тих месеци путовао сам по Немачкој и прошао кроз Берлин. Након Берлина свратио сам у Праг, затим сам прошао кроз Беч, Братиславу и Будимпешту. Тада сам имао план да посетим и Хрватску и Србију, али будући да је епидемија ковида-19 била у обе те државе, границе су биле затворене и нисам могао да уђем. У Турску сам ушао из Бугарске, где је провео 27 дана - испричао је Ахмет.

После Турске напокон је дошао у Ирак.Путујући кроз 10 земаља док није стигао до Ирака, бициклом је прешао многе планине и долине.

Напомињући да је неколико дана након уласка у Ирак боравио код пријатеља на северу, у Духоку, а потом прешао у Мосул, Ахмет је казао да је јако желео да види тај ирачки град који је водио највећи рат против ИСИС-а.

- Многи људи у Немачкој немају појма о Ираку и мисле да је до њега тешко доћи, а камоли бициклом или авионом. Циљ ми је да кажем својим пријатељима у иностранству о другом лицу Ирака којег знају због рата. Желим показати својим пријатељима да у Ираку постоји живот и култура и да су људи и поред свега за развој и иновације - поручио је Ахмет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)