У ОВОМ ГРАДУ ПАРЕ ПАДАЈУ СА НЕБА: Хиљаде људи похрило да јури необично камење! (ВИДЕО)

Новости онлајн

01. 09. 2020. у 23:48

ХИЉАДЕ људи похрлило је у забачени бразилски град након што су стотине делова метеорита старог 4,6 милијарди година почеле да падају "попут кише" са неба, преноси Дејли Мејл.

У ОВОМ ГРАДУ ПАРЕ ПАДАЈУ СА НЕБА: Хиљаде људи похрило да јури необично камење! (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен/Јутјуб

До сада је у Санта Филомени на североистоку Бразила пронађено чак 200 фрагмената метеорита који је пао 19. августа. Највећи је тежио 40 килограма и вредео је више од 20.000 долара.

Мештани метеоритску олују називају чудом и даном када је новац пао с неба. Верује се да је метеорит ретки хондрит који датира још из времена настанка Сунчевог система - пре него што је настала Земља.

Само 1 одсто метеорита је ове врсте, а примерци се могу продати на десетине хиљада фунти. Људи из сиромашног сеоског града који су пронашли фрагменте одмах су се обогатили.

Студент Едимар да Коста Родригез (20) се сетио да је био код куће у Санта Филомени када је видео да се небо „пуни димом“. Тада је почео да добија "Вацап" поруке од суседа који су тврдили да баца камење.

Родригез је изашао на улице и поред католичке цркве на главном градском тргу пронашао метеорит ширине 7 цм и тежак 164 г. Каже да га је касније продао америчком трагом метеорита за око 1.000 фунти.

(Индекс.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)