ПРВО ЈЕ УГЛЕДАО ПЕРАЈЕ: Напад ајкуле у преносу уживо - сцена која се не заборавља! (ВИДЕО)

Novosti online

27. 07. 2021. у 21:11

АУСТРАЛИЈСКИ сурфер Мик Фенинг преживео је у Јужној Африци пре шест година напад ајкуле.

ПРВО ЈЕ УГЛЕДАО ПЕРАЈЕ: Напад ајкуле у преносу уживо - сцена која се не заборавља! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Јутјуб РТ

Све се догодило у финалу светског првенства које је уживо преносила телевизија.

Једна од највећих бојазни сурфера су ајкуле које понекад пролазе близу обале, па заједно с њима "зајашу" таласе, а у појединим случајевима их и нападну - некад чак и с фаталним последицама. Тако је цео свет доживео шок када је 2015. године у финалу светског првенства у сурфовање у Јужној Африци које су телевизије преносило уживо, усред програма велика бела ајкула напала аустралијског сурфера и троструког светског шампиона у овом спорту - Мика Фенинга.

На снимку, који је објављен тада и на сајту Светске сурферске лиге (Wорлд Сурф Леагуе), види се како Фенинг на такмичењу у Џефри беју седи на дасци за сурфовање, а затим поред њега израња велико леђно пераје ајкуле.

У једном тренутку, он тоне под воду, поново израња и почиње грчевито да плива према обали, а затим га спасиоци у чамцима ваде из воде и одводе на сигурно. На обали, Фенинг је одмахујући у неверици главом, рекао гледаоцима да је ударио ајкулу, а Светска сурферска лига је због инцидента отказала наставак такмичења.

- Срећан сам и да се никада више не такмичим. Само сам срећан што сам успео да преживим нетакнут ово - рекао је видно потрешени Фенинг новинара одмах након напада. - Само сам осетио нешто око ноге, инстинктивно скочио и почео да ударам и вриштим. Видео сам само пераје, нисам видео зубе. Ударио сам је у леђа.

Фенинг је после инцидента наставио да се активно и успешно такмичи и бави сурфовањем.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)