ШПАНЦИ "ИСКОПИРАЛИ" ГЕНЕКС КУЛУ: После 17 година завршена највиша стамбена зграда у ЕУ (ФОТО/ВИДЕО)

Новости онлајн

21. 07. 2021. у 19:38

ПОСЛЕ 17 година изградње, небодер „Интемпо“ у шпанском летовалишту Бенидорм коначно је завршен.

ШПАНЦИ ИСКОПИРАЛИ ГЕНЕКС КУЛУ: После 17 година завршена највиша стамбена зграда у ЕУ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскрин/Јутјуб

Са 187 метара највиша је стамбена зграда у Европској унији, а његове куле близнакиње могу да се похвале и најбржим лифтом у Шпанији, који се креће брзином од 4,2 метра у секунди и до највишег спрата стиже за 52 секунде.

Небодери у шпанском одмаралишту Коста Бланка могу да се надмећу са Менхетном или Хонгконгом, са 80 блокова вишим од 25 спратова, али „Интемпових“ 47 спратова оставља све у сенци.

Небодери у шпанском одмаралишту Коста бланка могу да се надмећу са Менхетном или Хонгконгом, са 80 блокова вишим од 25 спратова, али „Интемпових“ 47 спратова оставља све у сенци.

Куле „Интемпо“ су на врху повезане конструкцијом у облику дијаманта, где је цена апартмана у пентхаусу око два милиона евра. Иначе, почетна цена за стан у овој згради је 257.000 евра.

Одмаралишта попут Бенидорма поднела су највећи терет драстичног пада иностраних посетилаца током пандемије вируса корона. Ипак, 100 од 256 станова у „Интемпи“ је унапред продато – око 60 одсто Шпанцима, а остатак Русима, Скандинавцима, Немцима и Белгијанцима.

Иначе одмаралиште Бенидорм инспирисао је цртача Бетмена да радњу најновијег стрипа смести управо ту.

Награђивани шпански графичар Пако Рока рекао је да га је изабрао јер, са свим небодерима, изгледа као „негде између Лас Вегаса и Готама“.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)