ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Лубеница јача потенцију

Специјални додатак Доктор у кући

17. 08. 2020. у 18:11

ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ: Лубеница јача потенцију

Фото: Depositphotos

НЕМА намирнице која боље гаси жеђ у врелим летњим данима од лубенице. Међутим, њене добробити се не завршавају само на томе.

У лубеници се налази значајна количина аминокиселине - цитрулина, која опушта и шири крвне судове, па је важна за проходност крвних судова, што спречава срчани и мождани удар, а истовремено доприноси бољој потенцији. Анализе су показале да у 100 г лубенице, има чак 210 мг цитрулина.

У прилог тврдњи да је лубеница прави лек из природе је и чињеница да 180 г лубенице садржи 20 одсто дневних потреба за витамином Ц. Осим тога, богата је и калијумом и магнезијумом.

Лубеница је одлична за дијету, јер садржи мало калорија. У 100 грама лубенице има тек 30 калорија, пуно воде, која је лети веома важна.

Иако сви воле лубеницу из фрижидера, боље је да се природно прохлади на бетону и у хладу, јер у фрижидеру она губи нека својства, нарочито ликопен, који ефикасно штити од болести, нарочито појаве канцерозних ћелија.

Од лубенице је чак лековита и кора. С обзиром на то да није укусна за јело, а обилује витаминима и минералима, савет је да се ситно насецка и дода у салате од туњевине или пилетине.

Семенке лубенице, које се такође углавном бацају, могу да се једу. У Кини се ове коштице прже и једу као грицкалице. Сматра се да погодују очувању здравља бубрега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)