СВЕ ЈЕ БИЛО МИМО ЗАКОНА, ИАКО СЕ У ЦИК КУНУ У ЊЕГА: Избори у БиХ, или пример - како све може да се упропасти

Срђан Мишљеновић

08. 12. 2022. у 07:00

ИЗБОРНИ процес у Босни и Херцеговини, врло је могуће, изучаваће се широм света као пример како све може да се упропасти.

СВЕ ЈЕ БИЛО МИМО ЗАКОНА, ИАКО СЕ У ЦИК КУНУ У ЊЕГА: Избори у БиХ, или пример - како све може да се упропасти

Новости

И да све буде још жалосније, то чине они који су задужени да на процес изјашњавања не падне ни сенка сумње.

Централна изборна комисија БиХ доспела је у жижу јавности чим је окончано гласање 2. октобра, када су под притиском опозиције у Републици Српској, донела одлуку да се поново броје гласови за функцију председника РС. Све је било мимо закона, иако се у ЦИК куну у њега. Након што су направили хаос и само додатно подигли тензије - јер је разлика у гласовима између Милорада Додика и Јелене Тривић остала иста - изборна комисија је режирала нову епизоду својих лудорија.

Сада су паметњаковићи у ЦИК, њих пет, одлучили да се умешају у избор српских делегата у Дому народа Парламента БиХ. Ово је искључиво у наджлежности Народне скупштине РС која је и спровела избор, а током којег су надлежна комисија и опозиционари констатовали да је један листић неважећи. Резулати су објављени, сви су их прихватили, али се указао свемоћни ЦИК.

Онај листић су загледали и прогласили га важећим. То што је потпуно другачије одлучено у званичним институцијама Републике Српске за њих није битно. Из РС су већ ка Тужилаштву БиХ отишле кривичне пријаве против "циковаца". А фиоке тужиоца су затрапе пријавама из Бањалуке, па је питање када ће ове нове доћи на ред.

У политичким круговима, због свега што је виђено раније и последњих дана, има предлога да би било најбоље да се ЦИК убудуће меша у изборни процес таман колико и Муја из вица, док је на лету по свемиру са два пса. На питање контроли лета шта је његово задужење пошто пси већ све раде у летелици, стигла је наредба: "Мујо, нахрани псе, и ништа не дирај!"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: Сви се изненаде кад ми виде документа

ЦЕЛА БИВША ЈУГА ГА ЗНА КАО ЖЕЉКА БЕБЕКА Ово је певачево право име: "Сви се изненаде кад ми виде документа"

ЛЕГЕНДА југословенске рок сцене и некадашњи члан састава Бијело дугме, Жељко Бебек, заправо носи мало другачије име од овог по ком је свима познат.

29. 03. 2023. у 13:06

Коментари (1)

ТЕСЛИН НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ БИО ЧУВЕНИ АМЕРИКАНАЦ: Србин му помогао да реши важно животно питање