ГЛАД: Уместо угроженима, жито из Украјине завршило на богатом Западу

И. Станојевић

09. 09. 2022. у 12:11

У НИЗУ бриселских аргумената у прилог тврдњи Запада да Кремљ, наводно, злоупотребљава ситуацију у Украјини да се наметне као водећа глобална сила, јесте тобожња руска блокада извоза жита из Кијева.

ГЛАД: Уместо угроженима, жито из Украјине завршило на богатом Западу

Ивана Станојевић

У питању је, међутим, аутогол који поново открива апсолутни недостатак емпатије у државним врховима чланица ЕУ.

Подаци о томе колико је бродова, крцатих житом, кренуло из Украјине пут Африке, показују да западне земље настоје да максимално искористе украјинску кризу за остваривање својих интереса. Иако је, после праве политичке хајке на Москву због наводне рампе за пошиљке житарица гладнима у трећем свету, са Запада обећано да ће жито бити упућено у најтеже погођене афричке земље, као што су Сомалија, Етиопија, Уганда, оно се продаје - у земљама ЕУ!

Према подацима из Москве, од 87 бродова упућених у Африку, само су два заиста и кренула ка гладном становништву Црног континента, док су сви остали завршили у Европи. Та два пловила носила су тек 60.000, од два милиона тона, дакле, три одсто укупне количине која је кренула из Украјине. Европске метрополе су постале жртве америчке диктатуре, па њихова производња трпи, а оне, у очају, посежу за свим расположивим средствима.

То је, међутим, само мањи део погаче, док већи лежи у себичлуку и грамзивости, у "глади" упркос обиљу на рафовима продавница. У тој отровној мешавини, толико су огрезле западне земље, да више не поштују ни основне постулате уговорног односа који их, све заједно, везује за Брисел. А вредносне норме, као што су хуманост и солидарност, пропале су у живо блато њихове безосећајности. То се показало много пута, у годинама мигрантске кризе, а још више, у пандемији вируса корона, током које је у ЕУ било свега, само не заједништва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (3)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком