МИКРООРГАНИЗМИ УБОЈИТИЈИ ОД НАОРУЖАЊА: Да ли се нешто "мућка" са вирусом који изазива мајмунске богиње?

Биљана Радивојевић

28. 05. 2022. у 11:45

МИКРООРГАНИЗМИ су на овом степену развоја науке потенцијално постали опаснији од најубојитијег наоружања, а све је више сумњи, чак и из стручних кругова, да нам тамо неко, у неким илегалним или лабораторијама које нас уверавају да је "све транспарентно", можда, свима ради о глави.

МИКРООРГАНИЗМИ УБОЈИТИЈИ ОД НАОРУЖАЊА: Да ли се нешто мућка са вирусом који изазива мајмунске богиње?

Новости

Још нису затворене полемике да ли је вирус корона, који је досад усмртио 6,28 милиона људи на планети, можда, креиран у епрувети, а већ и искусни епидемиолози изражавају бојазан да се нешто, можда, "мућка" и са вирусом који изазива мајмунске богиње.

Јер, зашто је одједном болест која се спорадично јавља већ пуних пола века, постала планетарни проблем? И, зашто се, питају то и стручњаци, сада шири брже него икад у историји?


За САРС-КоВ2 је потврђено да се по много чему разликује од досад познатих корона вируса, само не знамо да ли су те разлике дело природе, или човека. Наивно би било очекивати да нам то неко надлежан каже, како за корону, тако и за мајмунске богиње. Велика смо "деца", и научили смо бар толико да се цвет не развија без сунца, и да и ватра која дуго тиња може да се разбукти.


Биолошко оружје је јефтино, а смртоносније од нуклеарне бомбе. Зато се чини да су све конвенције које забрањују његову употребу, слаба препрека за оне са амбицијама да загосподаре светом. Тако од научне фантастике стижемо до нечега што би могло да постане реалност овог времена, ако се не обуздају изопачени умови, јер технички никаквих препрека нема: у биолошким лабораторијама хируршки прецизно може да се манипулише микроорганизмима.


Ако и стручњаци изражавају овакве сумње, ако се у америчком Сенату потврди да су у Украјини постојале лабораторије за биолошко оружје, онда свету не прете ни атомске, ни хиперсоничне ракете већ бомбе из епрувете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МАКРОН МОЛИО ПУТИНА: Напет телефонски разговор четири дана пре рата: Зеленски вас лаже, људе су спаљивали