ПОНОШ ТЕК ТРЕЋИ: Део опозиције без договора о заједничком председничком кандидату

Д. М.

27. 01. 2022. у 21:14

У ИСТРАЖИВАЊИМА јавног мњења које је наручио опозициони блок окупљен око Драгана Ђиласа, чак двојица нестраначких кандидата боље се котирају од Здравка Поноша, којег је Странка слободе и правде истакла као адут на председничким изборима.

ПОНОШ ТЕК ТРЕЋИ: Део опозиције без договора о заједничком председничком кандидату

Понош са Вуком Јеремићем / Фото АТА

Према незваничним информацијама, коалиција ССП-НС-ДС-ПСГ наручила је да се "опипа пулс" грађана када је реч о Поношу, Мирославу Алексићу, потпредседнику Народне странке, економисти Миодрагу Зецу, бившем гувернеру НБС Дејану Шошкићу, адвокату и члану Скупштине слободне Србије Божи Прелевићу, као и потпредседници ССП Мариники Тепић.

Наводно се Алексић и Понош котирају скоро исто у овим истраживањима, са минималним разликама, али се они боре за треће место, односно, испред њих су два имена која тренутно нису политички активна. Ђилас и лидер НС Вук Јеремић покушаће да изгладе сукоб који је настао јер је ССП, мимо коалиционог договора истакла Поноша за кандидата.

Ускоро би требало да се направи и договор и о именима која ће се наћи на листама за републику и Београд. До сада је у јавности помињано да би ту могли да се нађу и професор и дипломата Владета Јанковић, професор ФОН Владимир Обрадовић, представници Скупштине слободне Србије, али и Марија Лукић, активисткиња из Бруса, и новинар из Гроцке чија је кућа била запаљена Милан Јовановић.

Шеф ДС Зоран Лутовац открио је да су месецима рађена истраживања ко би могао да буде председнички кандидат опозиције на предстојећим изборима, а да су се као најбољи издвојили професори у пензији Зец и Јанковић, а затим и Понош.

Владета Јанковић у опозиционим круговима фигурира и као потенцијални кандидат овог блока за градоначелника Београда, а он у четвртак није одбацио могућност да уђе у ову трку, али да би о томе "морао добро да размисли".

НАПРЕДЊАЦИ ЈОШ ВАГАЈУ

НАПРЕДЊАЦИ би требало коначно да скроје своје листе кандидата до 11. фебруара, а тада ће бити потврђено да ли ће носилац листе за Београд бити потпредседник Главног одбора СНС Александар Шапић. Он је у четвртак поручио да се у овом тренутку не зна да ли ће актуелни заменик градоначелника Горан Весић бити на листи СНС за београдску власт и додао да ће се ту наћи добар тим квалитетних људи, као и да не могу сви да пређу у извршну функцију, јер мора неко и да остане у Скупштини града. Коначан изглед листе зависиће и од одлуке да ли ће СНС на изборе ићи заједно са СПС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

ОДУШЕВЉЕНА: Венус послала поруку Нолетовим клинцима (ФОТО)