ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ ИЗ 2004. Тело лежало у локви крви до јутра: Како је Димитрија, само зато што је Србин, убио Албанац коме је јуче пресудио отац

Novosti online

28. 01. 2021. у 14:21

ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ ИЗ 2004. Тело лежало у локви крви до јутра: Како је Димитрија, само зато што је Србин, убио Албанац коме је јуче пресудио отац

Објављено у Вечерњим новостима 2004. године

УЧЕНИК Димитрије Поповић убијен је 05. јуна 2004. Грачаници. Његов живот је одузео Аљберт Краснићи, косовски Албанац, који је јуче убијен у Приштини.

Несрећни младић је убијен испред киоска брзе хране док је са друговима куповао хамбургер.  Испред киоска тада се зауставило возило марке "ауди" за чијим воланом је био Љабинот Гаши. У возилу је био и Аљберт Краснићи који је, без икаквог разлога и повода, испалио рафал у правцу киоска у којем је, у том тренутку, било више особа. Током касније истраге сазнало се да је Димитрије убијен из чистог хира јер су се Албанци кладили и онда изашли на улицу да убију било ког Србина.

"Новости" су након тог несрећног догађаја, 2004. године, писале да је Димитријево тело готово до јутарњих сати лежало у локви крви у киоску. Мештани су блокирали тај део града и никоме нису дозвољавали да приђе месту злочина. 

Отац га је мртвог на носила са његовим друговима пренео кући. 

- Био је добар ученик, још бољи дечак, шта је он коме скривио? - питала су се Димитријева неутешна браћа.

Дрган Поповић, отац несрећног дечака није дозволио да се тело његовог сина вози у у албанску болницу у Приштину, ни у Међународни патолошки центар у Ораховац. Затражено је да обдукцију уради специјалиста за судску медицину проф. др Славиша Добричанин или патолози из Ниша.

Сваке ноћи се будим у време када ми је син убијен

- Када је страдао, било је 2.15. Ја се сваке ноћи у то време будим и све мислим да ми звони на врата... Често одем па отворим врата, па се вратим и кажем "не, није"... Тражим сличности у деци која пролазе, која личе на њега... Све је горе и теже. Не само пред годишњицу. То траје 24 сата, то су године туге, бола, неспавања, размишљања о свему. Како је могло да се убије једно дете од 17 година? Био је примеран ђак, примерено дете из породице. Само зато што је Србин. Дођу у сред Грачанице из Приштине и пуцају, Аљберт Краснићи и Љабинот Гаши. Питала сам и КФОР који је био ту - како је могло то да се деси? Они су дошли са циљем да пуцају, то уопште није било случајно - рекла је тада Димитријева мајка Јоргованка Поповић за Коссев.

Европа нам шаље црне мараме

Опраштајући се од свог мртвог братанца Ратко Поповић је рекао да Европа Србима на Космету свакодневно шаље црне мараме. 

Грађани и породица су тада осудили немоћ Унмика и КФОР-а.

Убица убијен након 17 година

Јуче је у Грачаници убијен и Димитријев убица. Њему је, према сазнањима медија живот одузео рођени отац.

Аљберт Краснићи је иначе, за злочин који је починио, осуђен на девет година затвора, међутим, изашао је након само четири.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)