ЧУО САМ ВРИШТАЊЕ, НЕКО ЈЕ ТРАЖИО МЕРДЕВИНЕ... Комшије о дечаку који се обесио у Раковици - ватрогасци провалили у стан и затекли хорор

Новости онлине

27. 01. 2021. у 21:54

ЧУО САМ ВРИШТАЊЕ, НЕКО ЈЕ ТРАЖИО МЕРДЕВИНЕ... Комшије о дечаку који се обесио у Раковици - ватрогасци провалили у стан и затекли хорор

Фото: Н.Скендерија

- ВИДЕЛА сам кад су дошли полиција, ватрогасци и Хитна помоћ, а онда сам чула како лупају на спрату да отворе врата. Мајку дечака нисам видела од синоћ, а оца само на кратко... Човек је био ван себе, није могао да проговори. У једном тренутку сам чула кукњаву и запомагање мајке... Не могу ни да замислим како се осећа једна мајка кад види дете у таквом стању...

Овако прича комшиница која живи у згради у Раковици, у којој се синоћ одиграла неописива трагедија када је десетогосишњи дечак пронађен без свести, обешен о кревет на спрат. Хитна помоћ је брзо по пријави стигла на лице места, међутим могли су само да констатују смрт дечака...

Дан након ове језиве несреће завладала је тишина и мук у Раковици. Суседи су у неверици да се тако нешто догодило. О породици малишана за коју имају само речи хвале...

- Они имају још једног сина. Та деца су толико добра и паметна, васпитана, негована... Не могу да верујем да је реч о детету које пре десетак дана трчкарало овде око зграде и с којим сам разговарала, увек фин и васпитан, а сад га нема... Уопште не могу да дођем себи. Притисак ми је синоћ слочио на 200, од туге сам се разболела кад сам чула. Не смем ни да замислим како је родитељима - с кнедлом у грлу прича комшиница из зграде.

Комшија из оближње зграде каже да је сазнао да се нешто чудно дешава када је чуо вику на улици. Чуо је да неко упорно моли да се донесу мердевине.

- Родитељи су изашли са млађим дететом до продавнице, а дечак је остао сам у стану. Кад су се вратили нису могли да отворе врата, а дете се није јављало на телефон. Онда су звали ватрогасце и полицију. Чуо сам кад је један човек викао на улици да неко донесе мердевине, јер их ватрогасци нису имали, а нису могли да отворе врата стана. Један од комшија је донео мердевине и онда су ватрогасци ушли кроз прозор и затекли то што су затекли - прича он.

Како каже, родитеље несрећног дечака није видео након трагичног догађаја, нити ико зна како је дошло до трагедије.

- Комшије сад причају да се дете обесило због игрице и некаквог изазова на интернету. Не знам заиста шта се десило, ни да ли је то тачно - каже он.

И комшија из зграде поред је остао затечен. Каже да добро познаје породицу и није му јасно шта је могло да проузрокује овакву трагедију.

- Чекао сам мајку да дође из болнице и кад сам изашао видим ватрагосце како разваљују врата. Шта се заправо десило нико не зна. Нисам видео родитеље од јутрос. Добро сам их познавао, дивна породица. Дечак је био душа од детета. Златно дете! Прошле године дошао испред мог улаза да ми помогне да очистим снег. Ово је стварно трагедија - и даље у шоку прича комшија.

Поједини београдски медији пренели су да је до смрти малишана дошло јер је играо такозвани "челинџ" илити изазов, Блекаут на друштвеној мрежи Тик-ток, међутим за ову информацију још нема никакве потврде, а истрага трагедије је у току.

Овај изазов подразумева да деца ставе каиш око врата, стежу га и снимају то мобилним телефоном док не падну у несвест. У Италији је пре неколико дана преминула девојчица (10) која се угушила играјући управо овај изазов. Светски медији апелују да се пријави сваки налог на коме се види шеровање "Блекаут челенџа".

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

E Moj Petre

29.01.2021. 00:49

@pettar - Ko vam dade decu i unuke. Kako ne mozete ništa? Telefon pod čekić, pa neka ga kupi od prve plate. I naravno da vaspitavate decu kako treba i na vreme pa će sam zaključiti da je tik tok ili izazov na društvenim mrežama glupost.

Gaga

30.01.2021. 00:28

@pettar - Detetu treba paznja ,ako ukinu tu debilanu nacice drugu,izvedite to dete u prirodu,na sport. Roditelji daju detetu telefon i kupuju mir i vreme za sebe,dede i babe gledaju parove ,farme,cuvaju kucice umesto unuke ... Sto Kaze ispod,alo,ko mu je kupio telefon,sta necu i itd,ko je kog rodio i itd. Vaspitajte na vreme Vasu decu,bavite se njima ,ogranicite pristup internetu i telefonu pa i ako treba spijunirajte decu za njihovo dobro... Ne moze mu nista,ajde ...