БАКА И МАЈКА У ПРИТВОРУ: Поступак против виновника злочина у Обреновцу, где је у контејнер бачена тек рођена беба

Ј. Д. Љ.

27. 01. 2021. у 20:23

БАКА И МАЈКА У ПРИТВОРУ: Поступак против виновника злочина у Обреновцу, где  је у контејнер бачена тек рођена беба

Фото: Приватна архива

БРАНКИ П. (61) из Обреновца, која се терети за покушај тешког убиства тек рођеног унучета, девојчице која је срећом пронађена жива у контејнеру у тамошњем насељу Ројковац, за још 30 дана продужен је притвор у којем је од хапшења, 23. децембра прошле године.

Ову вест за "Новости" су потврдили из Вишег јавног тужилаштва у Београду, додајући да је сада притвор одређен и њеној ћерки Миљи П. (23), која је оптужила мајку да јој је бебу бацила у контејнер.

Притвор им је одређен како боравком на слободи не би утицале на сведоке, поновиле или довршиле започето кривично дело, али и због великог узнемирења јавности до којег је дошло.

Како смо већ писали, Бранка П. је после хапшења, у полицији негирала да је бацила тек рођену унуку у контејнер. Њу је за ово дело пријавила ћерка Миља П. (23) која се кришом породила у родитељском стану, да би након насталих компликација, хитно била превезена у болницу, где је била на лечењу. Након тога, и она је ухапшена и сад је у притвору, а њена беба је збринута и на сигурном је. Бранка П. је и у тужилаштву тврдила да није она одговорна за покушај убиства унучета, него ћерка.

- Моја мама није бацила унуче у контејнер. То тврдим са сигурношћу, јер је целог живота помагала старима и деци. Нажалост, сумњам да је то урадила моја сестра Миља - рекла је, за "Новости", Бранкина друга ћерка Наташа П.

Рајко П., супруг Бранке П. и отац Миље П. ништа није знао све док се на вратима породичног стана није појавила полиција, која је ухапсила његову супругу и Хитна помоћ, која је одвезла ћерку Миљу у болницу. Након тога, сазнао је и за тек рођену унуку, коју је из контејнера извадила и спасла Катарина Илић, млада полицајка из Обреновца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)