ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА САЗНАЊА "НОВОСТИ": Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу

С. Бабовић

27. 01. 2021. у 14:12

ПОЛИЦИЈА ПОТВРДИЛА САЗНАЊА НОВОСТИ: Расветљена крађа у ковид болници у Крушевцу

Фото: С. Бабовић

ПОЛИЦИЈА се управо огласила саопштењем у којем је потврдила раније објављена сазнања „Новости“ о расветљеној тешкој крађи у КОВИД болници у Крушевцу.

Припадници МУП, како се наводи, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, расветлили су кривично дело и ухапсили Куршевљанина Бранислава И. (41)код кога су пронашли део украдене опреме.

- Он се сумњичи да је, од 17. до 27. децембра прошле године, из магацина Ковид-болнице украо уређаје за даљински мониторинг пацијената, чија се вредност процењује на око 6,2 милиона динара.-Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа, Б. И. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Крушевцу.

Како су „Новости“ већ објавиле, крађа девет телемедицинских уређаја из магацина пријављена је 12.јануара,а према незваничним сазнањима „Новости“, осумњичени је након крађе део опреме сакрио у непосредној близини Новог гробља у Крушевцу. Више детаља биће познато током истраге које ће водити крушевачко тужилаштво.Трагови обијања пре две недеље нису примећени.

КОВИД болница у Крушевцу је под ингеренцијом Клиничког центра Ниш,а почела је са радом 20.децембра.

Дан касније примљени су и први пацијенти. Специјализована установа за лечење оболелих од вируса корона са тешком и средњетешком клиничком сликом опремљена је са модерном дијагностиком и апаратима, а има и 150 респиратора и монитора за праћење животних параметара.

У функцији су и ренген апарати стабилног и мобилног типа, апарати за дијализу,ЕКГ уређаји. У болници је према послдњим инфорацијама на лечењу 79 пацијената, а код њих 57 потврђено је присуство вируса КОВИД-19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)