ОДГОВАРА ЗА НАСИЉЕ, НЕ ЗА УБИСТВО: Подигнута оптужница против Зорана Граховца из Новог Сада

Љ. П.

26. 01. 2021. у 20:46

ОДГОВАРА ЗА НАСИЉЕ, НЕ ЗА УБИСТВО: Подигнута оптужница против Зорана Граховца из Новог Сада

Фото Фејсбук

ОСНОВНО јавно тужилаштво у Новом Саду поднело је оптужни предлог против Зорана Граховца (48), због сумње да је починио насиље у породици, речено је "Новостима" у том тужилаштву.

Главни претрес, међутим, још није заказан. Оптужни предлог против Граховца је поднет после скоро трогодишњег утврђивања шта се заиста десило у ноћи између 22. и 23. фебруара 2018, а у тужилаштву наводе да је истрагом утврђено да је починио насиље у породици, а не и тешко убиство за шта је прво био осумњичен.

Овом просветном раднику се на терет најпре стављало да је убио супругу Маријану Граховац (40), наставницу ликовног у ОШ "Мирослав Мика Антић" у Футогу, која је у ноћи између 22. и 23. фебруара 2018. године, како се сумња, скочила са Моста слободе у Дунав. У Вишем јавном тужилаштву истрага о том случају је завршена 27. јануара прошле године, након чега су списи предмета уступљени Основном јавном тужилаштву, јер за време истраге, како је објашњено, није нађено довољно доказа да се Граховац оптужи за кривично дело за које је истрага вођена, али да је нађено довољно доказа да се оптужи за насиље у породици.

Граховац је све време негирао да је своју супругу гурнуо са моста, тврдећи да је сама скочила. У аутомобилу су, како сазнајемо, нађени трагови крви, што је упућивало да је у њима било физичког сукоба, а вештачењем је, сазнајемо, утврђено да је Маријанина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)