ДАЈУ 10.000 ЕВРА ЗА ИНФОРМАЦИЈУ О ЗЛОЧИНУ: Специјални тим немачке полиције истражује убиство Мире Костов, истрагу компликује једна чињеница

Novosti online

26. 01. 2021. у 00:40

ДАЈУ 10.000 ЕВРА ЗА ИНФОРМАЦИЈУ О ЗЛОЧИНУ: Специјални тим немачке полиције истражује убиство Мире Костов, истрагу компликује једна чињеница

Фото: Фејсбук

НЕМАЧКА полиција понудила је 10.000 евра за информацију која би помогла у истрази убиства Мире Костов, Српкиње чије је тело са језивим повредама пронађено у њеној кући у Минхену.

Тело несрећне жене са видљивим крвавим ранама пронашао је један од њених станара 27. децембра прошле године. Одмах је позвао полицију и хитну помоћ који су нажалост само само могли да констатују смрт несрећне жене.

Полицији је од првог дана тешко да склопи мозаик шта се догодило кобног дана. Форензичари и обдуценти су утврдили да се злочин догодио између 25. и 27. децембра, а да је пресудан био ударац у главу.

На прозору су пронађени трагови који би могли да укажу на провалу, али у кући није затечена преметачина.

Како ниједан од пронађених трагова није помогао у расветљавању злочина, оформљен је специјални тим немачке полиције "Мира" састављен од 30 службеника из различитих сектора безбедности. До сада су обрадили више од 15 информација које су добили, али узалуд. О Мириној смрти још ништа није познато.

Канцеларија баварске државне полиције сада је понудила новчану награду у износу од 10.000 евра за информацију која ће довести до хапшења и расветлити случај.

Изнајмљивала собе Балканцима

Истрагу је додатно отежала чињеница да је Мира Костов у својој кући у Минхену изнајмљивала собе Балканцима. Живела је у једној од соба у двоспратном објекту, а друге је издавала људима са наших простора који бораве у Немачкој.

Званичник немачке полиције објаснио је да то додатно компликује случај јер није лако утврдити колико људи је боравило у кући у протеклом периоду, посебно што су дошли до информација да је један кревет изнајмљивало више особа.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)